2022 Dünya Kupası Yarı Final Maçı
22:00 Al Bayt
2 - 0
  • 4
    sömürülenlerle, sömürenlerin yeşil saha mücadelesi. bizim açımızdan daha doğrusu benim açımdan ise iki aynı takımın mücadelesi. fas, cezayir, suriye, filistin vb. arap ülkeleri benim gözümde fransa'dan farksız.

    zamanında içinde bulundukları devletlerine* ihanet etmiş topluluklardır bunlar. hem de kendilerini müslüman ülke addetmişken. bu ülkelerde, özellikle kuzey afrika ülkelerinde fransızca konuşulur ama türkçe yaygın değildir. kaç yüzyıl medeniyetimiz altında bulunan bu coğrafya bizim tarafımızdan hiçbir şekilde asimile edilmeye çalışılmamıştır. ama onlar kendilerini asimile edenleri değil bizleri yani türkleri düşman bellemişlerdir. bu görüşümün sporla ilgisi olmadığının farkındayım.

    çok geçmişe gitmeye de gerek yok aslında bu belirttiğim toplulukların ülkemiz içerisinde milyonlarca mültecisi var ve ülkemizde daha şimdiden neler yaptıkları da ortada. bu insanlara karşı bakış açım bu şekilde. kinimi diri tutuyorum kendi çapımda işte.

    diğer taraftan fransa ise düşman bir ülke bize. ne biz onları severiz ne onlar bizi. yani ne oldukları belli. bu yüzden onların tarafını tutarken daha bir gönlüm rahat olabiliyor.* tarafım yok açıkçası yesinler birbirlerini hem saha içinde hem saha dışında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın