• 24
    sağ ayaklı bir oyuncunun kalecinin sağına atması bence çok riskli, 10 aralık 2022 ingiltere fransa maçındaki ilk penaltı gibi. bu tip vuruşları hem sert hem de köşeye atmazsanız ve de kaleci o köşeye atlamışsa çok büyük ihtimal kaçar. sebebi de topun ortadan dışarıya doğru falso almasıdır. yani yeterince sert ve falsolu vurmamışsanız top daha falsoyu almadan kaleciyle buluşur. üstelik fazla falso ile topun dışarı gitmesi de yüksek ihtimaldir. arjantin hollanda maçında fernandez'in kaçırdığı penaltı gibi. öte yandan kalecinin soluna atarsanız, top dışarıdan falsoyla içeri doğru gider. kaleci o köşeye atlamış olsa bile kaleciyi geçmeniz büyük ihtimaldir. sol ayaklılar için de tersi geçerli. en temizi kalecinin sağına vurmaktır.

    özellikle kalecinin doğru bildiği ve kurtaramadığı, hatta kurtarmaya yaklaşamadığı penaltıları düşünürsek eğer, penaltı kaçırılır, kurtarılmaz savının ne kadar doğru olduğunu anlayabiliriz. yine misal 10 aralık 2022 ingiltere fransa maçındaki ilk penaltı gibi. o vuruşu bir kalecinin çıkarma ihtimali yoktur. o şekilde 1000 penaltı kullanılsa 1000 tanesi de gol olur. mesele de bu zaten, bu vuruşu sürekli yapabilecek, hatta üst üste yapabilecek oyuncu sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. hatta belki de yoktur bile.

    bu biraz da şey gibidir. 2 metrelik bir adamı potanın dibine koyun ve 50 tane, 60 tane üst üste basket atmasını isteyin. mutlaka bir yerde kaçırır. 1 metre mesafeden kaçar mı demeyin, kaçırır mutlaka. penaltı da biraz öyle. bazen ne kadar iyi penaltıcı olduğunuz çok da bir şey ifade etmiyor. devreye onlarca faktör giriyor ve o penaltı kaçıyor. bu noktada her zaman savunduğum bir şey vardır, penaltıyı takımın penaltıcısı kaçırıyorsa bunda bir problem yok bence. bazen topu alıp, illa ben atacağım diyip kaçıranlara ise hiç tahanmülüm yok. penaltı kaçacaksa, takımın penaltıcısı kaçıracak, başka türlüsü disiplinsizliktir, aymazlıktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın