• 102
    şunun artık tam tanımını birisinin yapması gerekiyor. misal bu sezon kadroda mata, icardi, torreira, mertens vs gibi yüksek seviyeli oyuncular var ve bunlara gelen eleştirilerin bile haddi hesabı yok. diğer tarafta berkan, taylan, emre kılınç vs. gibi oyuncular var aynı şekilde onlara da eleştirinin haddi hesabı yok.

    bir transfer döneminde gideriz morutan, cicaldau, boey alırız derler ki "galatasaray seviyesinde değiller, biz yıldızlarla oynarız". bir transfer döneminde gideriz icardi, mertens, oliveira alırız bu sefer de derler ki "bunlar yaşlı bizim yetiştirici takım olmamız gerekiyor". işte ajax modeli, brugge modeli ıvır zıvır. ben bazı şeyleri kaçırıyor ya da karıştırıyor olabilirim ama cidden bu seviyenin tam bir anlamının olması lazım. kim neye göre galatasaray seviyesinde değil ya da seviyesinde?

    konu başarı endeksliyse zamanında sneijder, melo, belhanda gibi bize sayısız kupa kazandırmış futbolculara bile neler neler deniyordu. ben bu futbolcularda dahi "seviye" muhabbetlerinin döndüğüne şahit oldum çünkü. artık bu seviye mubabbeti çok yoruyor farkında mıyız ya da çok mu zorluyoruz?

    https://youtu.be/UZN7AESsjpo
App Store'dan indirin Google Play'den alın