• 4
    erbakan ekolü partiler ve akp nasıl ki iktidarı ve iktidarın sınırsız, uçsuz bucaksız imkanlarını elde etmek için dini siyasete alet ediyorlarsa ona benzer bir biçimde çıkarları için atatürk'ün adını diline dolayan da iki oluşum var; biri kenan evren diğeri de fenerbahçe.

    neymiş statlarına atatürk ismini vereceklermiş. geçin bunları. atatürk'ü hepimiz seviyoruz. ama kenan evren gibi stadınıza atatürk ismini vereceğinize, atatürk'ün fikirlerinin toplumun her kesimi tarafından benimsenmesi için çalışın bence. çünkü atatürk'ün de dediği gibi fikirleri anlaşıldıkça ismi de otomatik olarak yaşayacaktır zaten. ama fikirleri anlaşılmadıkça sadece ismi yaşayacaktır ve bu kendisinin yaşarken söylediklerinden yorumlanacak şekliyle onu kahredecek bir durumdur.

    fenerbahçe'nin bu tutumuna bir teşhisim vardır benim. kenan evren tipi kartpostal atatürkçülüğü derim ben buna hep. çünkü bu mantığı 12 eylül sonrası kenan evren cuntası yerleştirmiş. atatürk'ü sadece milli günlerde anan, üç beş atatürk sözü paylaşmayı, "büyük adamdı" yahut "atam atam sen kalkta ben yatam" demeyi atatürçülük zanneden, nesillerini atatürk gibi iyi eğitimli ve vizyon sahibi yetiştirmek yerine "atatürk bir mucizeydi, onun gibisi bir daha asla gelmez" diyerek atatürk'ü ilahlaştıran bir anlayış bu.

    şu unutulmamalıdır. atatürkçü olmak demek modern giyinimli olmak, seküler tarzda yaşamak, kızlı-erkekli ortamlarda bulunmak ya da gericilerin iddia ettiği gibi alkol içmek filan değildir. batı taklitçiliği hiç değildir.

    atatürkçü olmak çağın en gelişmiş ülkeleri neleri icat ediyor, gündelik hayatta nasıl yaşıyorlar, neleri tartışıyorlarsa onları alıp ülkemizde de uygulamaktır. yani bilimin, sanatın, teknolojinin, yeniliklerin peşinde koşmaktır. bunlara sahip dünyanın en güçlü ülkeleri ile bu alanlarda mücadele etmektir. her daim dünyanın en huzurlu, en mutlu, refah seviyesi en yüksek ülkelerinden ilham alıp ülkemizde de bunu sağlamaktır. başkasının yaşam tarzına saygı duymak, dil, din, ırk, cinsiyet farklılıklarından rahatsızlık duymadan herkese saygı göstermektir.

    yani o siyasal islamcı gericilerin ya da kenan evren tipi atatürkçülerin zannettiği gibi batı taklitçiliğini değil, bizzat batılı gibi yaşamayı esas almaktadır.

    atatürk kendisine tapılması değil, fikirlerinin anlaşılıp tavizsiz uygulanması dışında bir şey istememişti.

    hem ayrıca niçin 29 ekim 2023? hemen yapın haydi yapın. sizin biz ciğerinizi biliriz. önce stadınıza atatürk'ün ismini verir, cumhuriyetin yıkılmaz kalesi olduğunuzu iddia edersiniz. sonra da başkanınız saraya çıkar beyefendiye fenerbahçe forması hediye eder. fenerbahçe budur, u dönüşünün dilini konuşur. sabah başka, akşam başkadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın