• 114
    milletin yine ne kadar popülist ve skor odaklı olduğunu gösteren, arabistan'ın haklı bir galibiyet aldığı maç.

    arabistan, sahada yapmak istediğini yapabilen taraftı. çok diriler bir kere. ayrıca birçok oyuncusunun aynı takımda oynamasının avantajını yaşadılar. orası kesin ancak öyle bir övgü var ki zannedersin çok organize bir iş yapmışlar, önemli kontra fırsatları yakalamışlar. altı üstü zaten organize olmakta çok zorlanan bir arjantin'i dirilik ve sertlikle sindirdiler. şu maçta arabistan'ın alabileceği en iyi sonuç normal şartlarda 0-0 olabilirdi. adamların maç boyunca 2 tane şutu var, ikisi de çok ekstra vuruşlar. aynı topçular 100 kere vursun muhtemelen atamazlar. bugün gireceği tuttu. futbol bu, böyle galibiyet alınabilir ancak arabistan acayip bir futbol falan da oynamadı. toplara dan dun vurdular, hayvan gibi sert oynadılar ve attıkları ekstra gollerle de maçı kazandılar yani.

    arjantin'e gelince. yine insanlar arjantin'den acayip bir şeyler bekliyor da kimse ne beklediğini bilmiyor. aylardır bu takımı gazlayan messici tayfa yine tek maçla yerin dibine soktular. oysa ki bu takım zaten tamamen messi'ye bağımlı bir takım. messi'nin etkili olmadığı bir maçta arjantin'de kim var ki iş yapabilecek? ceset gomez mi? yaşlanmış, sakatlıktan gelmiş ve zaten her zaman istikrarsız bir topçu olan di maria mı? arjantin'de elit seviyede olan 2 hücumcu var sadece: messi ve lautaro. lautaro da kovaladığını kovaladı ama nihayetinde santrfor. topun gelmesi lazım. ofsayt olan pozisyonlarda mükemmel işler yaptı mesela.

    yani arjantin ortalama futbolcuların messi'nin etrafında toplandığı bir takım. tabii ki arabistan'ı yenmeliydiler, yenebilirlerdi ama 5 dakikalık sekansta yediği 2 ekstra gol ile kaybettiler işte. sonra da zaten klasik arjantin: gergin suratlar, anlamsız bir kaos. formda gelmiş olabilirler de copa america'nın ve italya ile yaptıkları maçın üstünden çok zaman geçti. bizim milli takım da euro 2020 elemelerinde çok formdaydı, turnuvada pozisyona giremeden elendik.

    arjantin, kadro kalitesine oranla aşırı bir gazla geldi. yani ilk 5-6 takımdan biri bile değil kadro kalitesi olarak ancak ağır favoriymiş gibi turnuvaya geldiler. ayakları yere basar, tekrar o pragmatist oyuna dönerlerse bir şeyler yaparlar. dönmezlerse, bu papu gomez saçmalığından falan vazgeçmezlerse zaten tokadı yer erkenden dönerler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın