• 45569
    fatih terim: "ben 2011'de galatasaray’a yeniden döndükten sonra, ilk iki senede iki şampiyonluk yaşadım. şampiyonlar ligi’nde güzel bir serüvenimiz oldu. bazen düşünürüm, belki var olsa, o sezon yarı finale de çıkabilirdik. kim bilir… fenomen bir takım vardı o iki sezonda"

    en beğendiğiniz oyuncu kim?

    fatih terim: "ben büyük bir lionel messi hayranıyım. benim için bir de messi, iki de messi, üç de messi... kendisini defalarca izledim, hala da hiçbir maçını kaçırmamaya özen gösteriyorum."

    "uefa kupası finali öncesindeki son takım konuşmamızdan bahsedilir hep. o, o takım özelinde dört senelik emek, kazanılan oyun ezberinin son sahnesiydi. “haydi çocuklar, vazgeçmiyoruz” diyerek söylediklerinizi gazla gerçekleştirebileceğinizi düşünmüyorsunuz herhalde."

    "herkesin birbirine güvenebildiği bir ortamda yaşanır tüm güzellikler. bugün baktığınızda sekiz süper lig, beş süper kupa, üç türkiye kupası, üç tsyd kupası, uefa kupası... bana böyle söyleyince kolay gibi duran bir tablo. tüm krediler de bu başarılarla kazanılıyor."

    "hayatım boyunca gelişmeye ve dönüşmeye inandım. giyim tarzım, moda anlayışım da önemli oldu bu dönüşümde. gömleğimin renginden, yakasının duruşuna kadar... tesadüf diye düşünmeyin. bir de, beyaz gömlek giyersem, dikkat etmesi gerekenler olabilir.

    "ben futbola aşığım, tüm gün futbol izledikten sonra bile gecenin bir yarısı bir televizyon kanalında futbol maçına denk gelirsem, dünyanın en mutlu insanıyım. o yüzden zihnimi de bedenimi de futbolla besliyorum ve onunla rahatlatıyorum."

    "bir oyuncu transfer ettiğinizde yalnızca takımınıza değil, hayatınıza da alıyorsunuz. bazen ailenizden daha fazla görüyorsunuz. futbolcu, sahaya çıkana kadar birçok şey yaşar ve onu sahaya kadar sadece futbola konsantre olmasını sağlamak sizin görevlerinizdendir."

    "galatasaray’a ilk imzamı attığımda yanımda metin (oktay) abi vardı. beni adana’daki evimden istanbul’a götürürken rahmetli babam, metin abi’nin kulağına eğilerek, “evladım sana emanet, yolunuz açık olsun; allah utandırmasın” demişti. ben galatasaraylı'lığı, en iyilerden öğrendim. o yüzden onların galatasaray’a bakış açıları bana örnek oldu. sanırım onlar gibi hareket etmem de çok normal."

    [gq]
App Store'dan indirin Google Play'den alın