resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 2576
    galatasaray'ın son 20 yıllık sürecinde kariyerini florya'da devam ettirmediği ve galatasaray'da futbolu bırakmadığı için en çok üzüldüğüm türk futbolcudur.

    hagi sonrası dönemde felipe, revivo, lincoln, elano, misimovic vb. futbolcular üzerinden "yeni hagi" tartışması çok döndü bizim camiada. hiçbiri 10 numaralı formanın hakkını ver(e)medi. 2001'de hagi'nin futbolu bırakması sonra 2013 ocak ayında transfer edilen sneijder'e kadar kimse beklentiyi kısmen dahi olsa karşılamadı. 12 sene bekledik sahada hagi'den esintiler görebilmek için. halbuki hagi mayıs 2001'de futbolu bıraktı, sergen temmuz 2001'de bize imza attı. 29 yaşındaydı. mart 2002'de sakatlanana kadar da, 2001-2002 sezonuna galatasaray formasıyla damga vurdu. hem ligte hem şampiyonlar liginde. ümit karan'a lazio maçında yaptığı asist, nantes deplasmanı, özellikle ligin ikinci yarısında oynadığı maçlar... 12-13 sene beklemeye gerek yoktu hagi için özetle, en azından ligimiz ölçeğinde bize 5 sene "hagi gibisi yok, gelmedi" dedirtmeyecek futbolcusu kendisiydi. üstelik türk'tü. fatih hocanın galatasaray'da ilk başarısız geçen teknik direktörlük deneyimi olan 2002-2004 arası sürecin başlangıç hatası sergen'dir benim gözümde. belki de en büyük hatasıdır hocanın. felipe, revivo gibi maceralara gerek yoktu. mondragon'un metz'den bonservisinin alınmasını nasıl istediyse hoca; sergen'i de siirt jetpa'dan bonservisiyle transfer ettirmeliydi 2002'de. hem terim için hem galatasaray için hem sergen için bambaşka olurdu. sergen futbolu galatasaray'da bıraksın isterdim.

    fatih hocanın 2013 mayıs'ında sergen'le birlikte çıktığı bir programda kullandığı ifadeyle bitireyim: "sergen iyi futbolcu değildi. sergen büyük futbolcuydu".
App Store'dan indirin Google Play'den alın