resim
Cengiz Ünder
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:27
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 694
    gençliğindeki takım oyunculuğunu kaybetmiş sakatlığa meyilli oyuncu.

    cengiz, nihat kahveci sonrası çıkan en iyi şutör hücum oyuncusuydu zira gol atan adam değerlidir ama gerek roma gerek de leicester dönemini iyi yönetemedi. ismi büyüdükçe kendisini yıldız sanmaya, defansa yardım etmemeye hatta kendisine iyi bakmamaya başladı ve leicester döneminde yokları oynadı. ghezzal'ın leicester'de yok sayılma sebebi de benzerken gerek bekine yardım etmemesi gerek de fiziksel yönünü güçlendirmemesi tembelliğiyle mi yoksa mentaliteyle mi ilişkili bilemiyorum.

    devamında marsilya'da iyi bir dönem geçirse de milli takım maçlarında her topu kaleye vurması ve bencil oynaması üstüne bunu alışkanlık haline getirmesi ziyadesiyle can sıkıcı. hakanla beraber en iyi iki oyuncumuzdan birisi evet ama kendisi bir arda turan değil, bunun farkına varmalı ve daha bir takım oyuncusu gibi oynamalı.

    kerem de bazı yönlerden kendisine benziyor ama çıkış noktaları ve altyapıları arasında net bir karar mekanizması farkı var, cengiz'i bu yönü öne çıkarsa da ikisinde de olan kendine oynama yönü bence zarar verici. umarım her iki oyuncu da bu yönünü törpüler ama cengiz süper yıldız olmadığının farkına varmalı, kerem'de en azından bu tripler yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın