• 294
    katar’da düzenlenecek dünya kupasını kazanmasını istediğim takım. messi öyle bir illüzyon yarattı ki arjantin dünya kupası favorilerinden şu kadroyla. 2014te de böyleydi. messi’yi çıkarsan gruptan çıkar mı diyeceğin takım şampiyonluk adayı oldu, finale çıktı ama sonunu getiremedi. 2014 dünya kupasında messi ve di maria’nın ayağına bakıyordu arjantin. higuain’in takımın forveti olarak 1 golle bitirdiği turnuvada yanılmıyorsam di maria’nın da bir golü vardı. totalde 7 gol atmıştı arjantin 5 golüne messi etki etmişti. 6 kişiyle savunma yapıp 1 tane sıkıştırırım mantığıyla ilerlemeye çalışıyorlardı. finalde higuain’in kaçırdığı çok net bir gol sebebiyle ihale ona kalmıştı ama bunun alt metni kötü bir turnuva geçirmesiydi.

    bu messi öyle bir oyuncu ki 2014te olduğu gibi 2022de de arjantin turnuvanın en büyük favorilerinden gösteriliyor. bireysel oyuncu bazında birçok takımdan kötü olduklarını düşünüyorum ama bu kez iyi bir hocaları var. scaloni ile gayet iyi bir futbol oynuyorlar. tabii bu bir turnuva ve turnuvada sadece iyi oynamak yetmiyor.

    messi’nin son turnuvası olacağını söylemesi sebebiyle yine çok fazla beklentiye girildi arjantin için. yoksa bu kadronun bu kupayı kazanması çok zor, messi o ihtimali canlı tutuyor. özellikle brezilya ve ispanya’nın gerisinde görüyorum oyun olarak. kadro olarak ise portekiz, fransa gibi takımlarında gerisinde. umarım arjantin kazanır. uruguay ve danimarka ile birlikte messi için arjantin’i destekleyeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın