• 3746
    galatasaray gibi ufak bütçeli takımların transferde hata yapma lüksü yoktur arkadaşlar. öyle eskisi gibi sene başı kadroyu dizeyim deneme yanılma yapayım tutmazsa ekim-kasım gibi tutmayanların kontratından çıkar yerine başkalarını alırım diyebilme lüksümüz yok bizim. bu oyuncular kesinlikle nokta atışı olmalı ki en azından 21-22 sezonundaki heyecan yaşansın bu bütçelerde. bakın daha kasım ayında 8. yabancı transferini yaptık mcgee'yi alarak. ve dokuzuncusu da yolda, bir pivot alınacak. totalde 9 yabancı ile girdik diyelim biz ona.

    morgan, 1 sene sakat kalmış bir adamı sen hangi akla hizmet alıp getirdin bu takıma pivot olarak? 6. yabancı olarak getirmiş olsan bile, ya senin bütçen ne ki sen zar atıyorsun ortaya? senin çapın ne ki sen o parayla o bütçeyle kumar oynama haddini kendinde goruyorsun? bak adam bizden ayrıldı, manisa'ya gitti. manisa, çok büyük bir sürpriz olmazsa en iyi ihtimalle küme düşme potasinin bir sıra üstünde tamamlayacak. adamın çapı böyle takimlar, 34 yaşında 1 sene sakat kalmış birinin ciddi ciddi form tutacağını ve faydalı olacağını düşündüler. tek kelimeyle komedi.

    angola, bak şunu anlarım, herkes der ki ya bizde beklemiyorduk böyle kötü çıkmasını hazırlık döneminde iyiydi milli takımda da sezon öncesi müthiş performans verdi diye, valla katılıyorum bende melo'yu aratmaz diyordum çoğumuz yanildik. fakat biz taraftarız, biz elbette yanilacagiz abi. bizden farkı olacak idaredeki insanların. şimdi kimsenin günahını almak istemiyorum, geçenlerde basketbolda işin transfer boyutuyla haşır neşir (kısaca duyumcu diyelim) insanlar, angola için yazın menajeri yunan koçları çok darladı takimlarina alsınlar diye bu darlama pistiolis'de tuttu minvalinde şeyler yazmıştı. bakın yine ekliyorum, kimsenin günahını almak istemiyorum zaten pistiolis'in de öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. henüz kariyerinin başında, heyecanlı ve potansiyeli yüksek birinin böyle ucuz işlere girip kendi kredisini de bitireceğine inanmayanlardanım. lakin eğer gerçekten doğruysa bu, yani menajeri yunan koçları darlayıp zorla aldırıyorsa kendine, aek'de istikrarsız performansı olan ve aek gibi bir takımda bile fark yaratamayan oyuncuyu biz as 5 yabancılardan biri yaptıysak, yahu kim verecek şimdi bunun hesabını allah için. sizin yanılma yada böyle oyuncuları alma lüksünüz yok sevgili yöneticiler.

    hummer, yorum yapmak istemiyorum. hayatımda gördüğüm en ama en gereksiz hamle. hiçbir özelliği keskin değil. hiçbir yaramıza derman olmadı olmayacak da, ha maaşı azdır bcl'de rotasyonda kullanırsın o kadar. ama floyd dönünce ve alınacak yeni uzunla beraber hangi pozisyona kullanacaksin? 4 numarada angelo ve sadık, 5'te yeni gelecek pivot ve floyd. eee? hummer? diyorum ya, dünyanın en gereksiz hamlesi. ben ömrümde bunca senedir basketbol izlerim bu kadar yersiz ve manasız bir hamle görmedim.

    caloiaro, genel kanının aksine ben beğeniyorum performansını, ribaund sorununu az da olsa sayesinde çözdük en azindan 2-3 fazla ribaund alıyoruz. ama geçen yıl kerry gibi bir oyuncu varken bu sene caloiaro gerçekten çok saçma. iki tane alakasız oyun karakteri olan basketbolcu. neyse, dediğim gibi ben beğeniyorum. zaten şutları biraz daha keskin olsa bizde oynamaz hala el'de kontrat bulurdu.

    dee bost, galatasaray tarihinin belki de aidiyet duygusu en yüksek oyuncusudur. az kalsın karşıyaka'ya kaptırıyorduk yazın da adam metin oktay 2 çıktı. razıyız.

    dylan ennis, en iyi transferimiz. zaten formunu da yakaladı. bu saatten sonra uçuşa geçeceğini düşünüyorum. taraftarın yeni sevgilisi olur, çok gömüldü zaten anlamadığım bir şekilde ama neyse. galatasaray öncesi takip edenler ne demek istediğimi anlıyordur zaten.

    mcgee, yani izlemeden bir şey demek istemiyorum ama oyun karakteri aşağı yukarı ennis ile aynı, daha keskin bir şutor yada andrews, harrison gibi yönlendirici birini almak varken neden mcgee?

    floyd, geçen yıl real madrid'in uzunlarini madara eden, fenerin muhteşem bir savunmayla real'i yendiği maçta başrol oynayan, pota altını karartan oyuncu. yazın transferine epey sevinmistim. bence el'de kontrat bulurdu yani back up pivot olarak da, iyi bir savunmacı. onu çok aradık. sakatlıktan dönüşünü iple çekiyoruz.

    yani bakın, 8 yabancıdan 3'ü kafadan çürük. angelo, çoğu kişi tarafından beğenilmiyor ona da yarım çürük desek, mcgee takımın yaralarına merhem olur mu sorusu da bol, ona da yarım çürük desek totalde 4 çürük etti. 8 yabancının yarısı kocaman soru işareti. floyd iyi dönemezse bu çürük olur sana 5. arkadaşlar, yazın harcanan bütçe sezon ortası yeniden harcanıyor ve bu harcanan paraya alınan oyuncular da takımın yaralarına merhem olacak tipte oyuncular değil. neyse negatif basmak istemiyorum.
    akşam akşam giden oyuncuları görünce canım sıkıldı valla, rezalet kadro planlaması, boşa giden paralar, kontratlar... rezalet yerli rotasyonunu ve yerli piyasasını geçe bırakmalarını da hiç saymıyorum bile. oraya girersem sözlükten ban yerim herhalde.
    uzun oldu baya, dediğim gibi şubenin haline dertlendim. sevgiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın