• 231
    formula 1 2022 brezilya grand prix'de takım arkadaşı checo perez'e sırasını vermediği için linçlenen pilot. olayın özü ile ilgili 2022 monaco grand prix'den beri ikili arasında bir gerginlik olduğu yazılıyor. nitekim max yarış sonrası kendisine muhabirin "monaco yüzünden mi yer vermedin" sorusuna "bu konuda konuşmayacağım kararı kendiniz verin" diyerek konuyu açıkça belirtmese de yalanlamayarak doğruluğuna dair bir emare gösterdi.

    olaya dönecek olursak, o günlerde ferrari ile red bull arasında ciddi bir rekabet vardı ve puan olarak da ferrari öndeydi. bir önceki yarış olan ispanya grand prix'inde spin atan verstappen perez'in arkasına düşmüş ancak tempo ile yakalamıştı, takımdan perez'e yerini vermesi söylenmişti. perez buna kızsa da takım emrine uydu ve yerini bıraktı, max zaten yarışsalar perez'i geçecek tempo ile geliyordu. spekülasyon bu noktada devreye giriyor, bir sonraki yarışta perez ispanya'nın intikamını almak için sıralama turlarında verstappen'in önündeyken son saniyelerde kaza yapıyor, kırmızı bayrak ile seans sonlandığı için pole zorlayabilecek şekilde gelen verstappen'in turu tamamlanamıyor ve yarışa perez'in arkasında başlamak durumunda kalıyor. monaco gibi geçişin imkansıza yakın olduğu bir pistte bu yarışı da perez'in arkasında bitirecektir demek.

    söylenen perez'in bunu helmut marko ve christian horner'a bilerek duvara çarptığını söylemesi ve max'in bunu duyduktan sonra takıma perez'e karşı hiçbir takım emrini uygulamayacağını söylemesi. eğer söylenti doğruysa, max'in yaptığını yanlış bulmuyorum. red bull 1. pilot ve 2.pilot ayrımının en net olduğu takım f1'de. perez de zaten bunu kabul ederek koltuksuz kalacakken red bull'a geldi ki kontratında madde olduğu bile söyleniyor max'e karşı takım emirlerine uymak zorunda olduğu ile ilgili. max bu hareketle monaco'da cin olmadan adam çarpmaya kalkan perez'e (ki o dönemde perez ile verstappen'in puanları yakındı perez kendini öne çıkarmak için bu hareketi yapmış olabilir) patronun kim olduğunu net şekilde göstermiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın