• 558
    https://twitter.com/...fC6jvLFE8IycoVqbdNpw

    maçın sonunda sıcağı sıcağına yazmak istemedim.

    sindire sindire keyfini çıkarttım galibiyetin. her açıdan muazzam bir maç gece yaşadık. okan hocam maçın başından beri topu başakşehire bırakarak oyunu kazandı. kusursuza yakın bir maçtı. oyuna bakacak olursak;

    hem hücumda hem savunmada her oyuncu çok iyiydi. her zaman belirttiğim "direkt oyunun" karşılığını fazlasıyla aldık. sanırım tüm sezonun bitiricilik hakkımızı kullandık. zaten elinizde icardi gibi bir süperstar varken bitiricilik sorunu yaşamazsınız. gerçekten bambaşka şeyler izletiyor bize. şu gözüküyor ki icardi & mertens ikilisi ile aşı tuttu. okan hoca başakşehirde bulduğuna yakın bir formülü uyguluyor. orada da enzo crivelli ve demba ba ikilisi ile şampiyonluğu getirmişti.

    bunu ayrıntılı olarak okan hocanın başlığında yazacağım.

    maçı bize getiren en büyük unsur kanatların içe girmesi oldu diyebiliriz. özellikle ön alan baskısını (pres değil) çok doğru zamanlarda yaptık ve kanatların (kerem&rashica) içe kat etmesiyle tüm ribaund'ları aldık. eğer barış ile oynasaydık sol kanatta bunu kısmen yapıyorduk. derbi maçında da keremi kadroma yazmamdaki ana etken buydu.

    barış alper tam bir çizgi oyuncusu ama ilerde dönüşüm sağlar mı bilemiyorum. bir kanatta barış alper diğerinde rashica ile oynarsanız başka bir şey çıkıyor. rashica da çizgi oyuncusu. dünkü oyunu devam ettirip geliştirmemiz lazım. oda kanatları içe sokarak mertensi daha çok kaleye yaklaştırmalıyız. dün bu konuya emre özcan güzel bir şekilde değinmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=QNzST6x1bYU

    tabi bunda kazımcanın etkisi büyük. kazımcanın oyuna girmesiyle kerem ileride daha çok kalmaya başladı. sol bölge de açık vermemesinin yanında orayı da tamamen kapattı. oyuna girdiğinden itibaren bertrand traore sahadan kayboldu adeta. orta saha oyuncularımız sergio ve torreira ise muazzam ön alan baskısına yardım ettiler. özellikle torreira dün yaptığı driplinglerin meyvesini penaltı ile aldı.

    işte tam olarak torreiradan bu bekleniyor. arsenal de bunları sıkça yapan bir isimdi. daha çok merkeze sürpriz koşular atması lazım. sergio yine muazzam bir oyun ortaya koydu. tam bir maestro şefi sahada. oyunun yönünü çok iyi bir zamanda değiştirmesini biliyor. prime selçuk inan performansından fazlasını izlettiriyor bizlere.

    biraz da istatistiklere bakacak olursak...

    dünkü maçta 2.62 xg’den 7 gol bulduk. penaltıyı çıkarırsak yaklaşık 1.83 xg’den 6 gol ediyor.
    ayrıca bu sezon ligde maç başına toplamda 19 şut çekmişiz 7'si isabetli olmuş.
    rakip ceza sahasında topla buluşma (32 rcs).
    ayrıca kalesinde en az gol beklentisi gören takımız (0.8 xga).
    gerçekten muazzam rakamlar bunlar..

    https://twitter.com/...8IgMbVotUVigRZDff7cw
    https://twitter.com/...R_NtX9XDV-HS4vqFxPyg

    işte bana bunlarla gelin. alanya maçı da en az bu kadar olur muydu? kesinlikle. eğer hakem hataları olmasa o günde bu skora yakın bir sonuç alırdık!! neyse sonunda bir takıma patlayacaktık. dk arasına anca bu kadar güzel gidilebilirdi.

    öte yandan takımın bu gelişimine tanık olmak gerçekten çok keyifli. okan hoca ve ekibinin hem nicelik hem de nitelik anlamda gelişmesi bizi başarıya ulaştıracak. özellikle marco pezzaiuoli ve moritz volz hamleleri çok değerli.

    tüm teknik ekibin ve oyuncuların eline sağlık.

    (bkz: sen şampiyon olacaksın)
App Store'dan indirin Google Play'den alın