• 15603
    bu birkaç başlığı ilgilendiren bir entry olacağı için ana çatı olarak buraya yazmanın daha doğru olacağını düşündüm

    (bkz: 16 eylül 2022 galatasaray konyaspor maçı) itibariyle maç sonları stadyumdan çıkan taraftarlarla maç ile alakalı röportajlar yapmaya başladım. sözlük yönetimi ile iletişim ve istişare sonucu içerikleri galatasaray sözlük youtube kanalı'nda yayınlamaya devam ettik. hazırlık ve kupa maçları dahil iç sahadaki maçlardan sonra stadyumdan çıkan taraftarın maçla, oyuncularla, teknik ekiple, yönetimle ve genel olarak galatasaray ile ilgili duygu ve düşüncelerini kaydetmeye çalışıyorum.

    (bkz: 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı): https://youtu.be/oFdCKMxFYZg
    (bkz: 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı):https://youtu.be/4bdFQ5Rwe1I
    (bkz: 19 ekim 2022 galatasaray kastamonuspor maçı):https://youtu.be/k44usXaMgu8
    (bkz: 24 eylül 2022 galatasaray istanbulspor maçı):https://youtu.be/ddHA2eP_QHQ

    bunun çıkış kaynağı ise özellikle 90'lı yıllarda tribünlere uzatılan mikrofonlar ve o mikrofona konuşan taraftarın yönetime sesini duyurma çabasıdır. kulübe para harcayan, kulübün asıl sahibi olan ve kulübün hayatını idame ettirebileceği yegane kaynak olan taraftarın, özellikle 2000'li yıllar itibariyle sesinin kısılmaya çalışılması ve artık günümüzde tamamen bu sesin kesilmesidir. sosyal medyaya yazılı materyallerle sıkışan bir taraftar etkisini farklı bir içerik dili ile ele alma çabasıdır. sözlük olarak da aslında tam da bunu yapıyoruz.

    geleneksel medyada parasını verip istediğiniz şeyi söyletebildiğiniz yorumcuların aksine parasını verip takımı destekleyen insanların konuşmaları daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. ayrıca maça gelen insanlara takım ile alakalı sesini duyurabilme imkanı vermek de güzel.

    şimdiye kadar henüz bir sözlük yazarının görüşünü alamasam da bir konuda sözlük yazarlarından bir şey talep etmek durumundayım. bu röportajlarda görüş ve düşünceleri yönlendirmemek adına konuşanlara sadece "maç nasıldı" ve "sence maçın oyuncusu kimdi" sorularını soruyordum. ancak insanlar başka soru sorulmayınca belki maç yorgunluğu, belki heyecan bir şey söyleyemiyorlar. bugün oynanacak (bkz: 8 kasım 2022 galatasaray ofspor maçı) sonrası, açtığım anketteki kişilerden biri ile ilgili görüş ve düşüncelerini soracağım taraftara. ankete katılımınız memnun eder.

    https://anketinho.com/4409

    ayrıca maça gelen ve galatasaray ile ilgili bir şeyler söylemek isteyen yazarlar olursa da maç sonu metro istasyonu girişi ile havaray girişi arasında bekliyor olacağım. videoları izleyenler az çok nerede olduğumu kestirebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın