resim
Tayfur Bingöl
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 96
    kendisinin 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçında top toplayıcı çocuk ile yaşadığı olaya başka bir açıdan bakmak istiyorum. öncelikle bir galatasaraylı olarak şunu söyleyeyim, bence çok abartılıyor. neredeyse ''tayfur çocuğun ağzını yüzünü kırdı, çocuğu komaya soktu.'' denilecek olayı abartmak için. tayfur'un o dakikada yaptığı şeyde çok büyük bir anormallik bence yok. dünyanın her yerinde, en elit seviye futbolcuların bile çok daha şiddetlilerini yaşadığı bir şey bu. derbide geridesin, zor durumdasın, son dakikalar ve adrenalin çok yüksek. topu istiyorsun, çocuk da topu vermiyor. tayfur altı üstü gitti o adrenalinle çocuğu itti. defalarca gördüğüm bir manzara bu hatta tribünde, daha top çocuğun elindeyken gözümde canlandı olay.

    bir de çocuğun yaptığı var. herkesin ağzında koşulsuz şartsız ''çocuk hata yapmış olabilir...'' diye başlayan cümleler. yani çocuğun yaptığı kesinlikle yanlış, ön kabulle başlıyoruz. niye yanlış olsun? bu çocuk galatasaray altyapısında, belki taraftardır da bilmiyorum. o sahada rakip takım çalışanları hariç herkes ve her şey galatasaray'ın bir unsuru. yönetim, hoca, teknik ekip, taraftar bu camianın unsuru da bu kulübün ekmeğini yiyen ve belki de gelecekte bu kulübün a takım futbolcusu olacak çocuk değil mi? helal olsun çocuğa. ne olursa olsun göt ister karşında koca adam o hırsla senden topu isterken vermemek. çocuk topu uzaklaştırmıyor, topa vurmuyor. ''ben vermiyorum, gel al.'' diyor sadece. ne var bunda? utanmasalar ''çocuk neden hemen topu atmadı!!'' diyecekler. tam tersi beşiktaş stadında da olsa hiç anormal karşılamam. galatasaray, iç sahada kazanmak için bütün unsurlarını devreye sokabilir. her unsurunla bu maçları oynamayı bilmen lazım. real madrid yapmıyor mu? real madrid'in centilmenliği mi konuşuluyor kazandıkları mı? bu işin centilmenlikle falan ilgisi yok. kazanmaya çalışan ''camia'' bunları yapar. bunun organize bir iş olmasına gerek yok. taraftar da hoca da topçu da yönetim de top toplayıcı da üstüne düşeni yapar yani. boş efendilik edebiyatı kasmayın.

    yani iki tarafta da bir hata yok aksine bence her şey tam olması gerektiği gibi. çocuğun tavrı da tayfur'un tavrı da. şimdi gelelim tayfur'un asıl günahına. tayfur efendi, sami yen'de o çocuğu itecek kadar gözün karardıysa bizim kulübe ayağa fırlayınca olay yerinden kaçmayacak kadar da götün olacak. yok öyle ufak çocuğu itip, bizimkiler iki ayaklandı diye maç boyu atmadığın sprinti atıp sahaya kaçmak. orada durup kavga edeceksin gerekirse. derbiler zaten böyle maçlardır. orada durup kavga edebilen adamlar kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın