resim
Haris Seferović
Takım:Al-Wasl
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.89
Uyruk:İsviçre
  • 983
    5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçıokan buruk'un arkasında izleyen forvet. bir kaç hafta önce başlığında şunu yazmıştım; ''yerine biraz ucundan kıyısından bir forvet oynasa galatasaray oyunu hem hızlanır hem skor sayısı artar hem de daha özgüvenli oynar. bu kadar zararlı bir futbolcuyu ben hayatımda çok az gördüm.''

    kendisi sezonun en isabetsiz transferi. muhtemelen devre arası yollar ayrılacak. amacım kendisine öfke kusmak değil, icardi ile alakalı bir noktaya dikkat çekmek. seferovic'i 13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçında ilk defa çıplak gözle izledim. daha o maçtan dikkatimi çeken durum bu adam inanılmaz ağır ve durağan. bırakın ceza sahası dışında top kovalamayı falan 4 adım ilerisine düşen topa dahi hamle yapmıyor ceza sahasında. eli belinde bekliyor öyle. sanırım daha sene başından kerem ve yunus'un kendisini beslememesine kızıp ''küstüm oynamıyorum'' moduna girdiği haberleri tamamen yalan değildi.

    gelelim icardi'ye. dün sadece 2 gol atmadı. top indirdi, defansa yardıma geldi, arkadaşlarını yönlendirdi, koşularıyla rakip defansın dengesini bozdu. ceza sahası içinde sürekli hareketliydi. özellikle ikinci yarıda oynadığımız baskın oyunda icardi'nin sağladığı hareketlilik ve defansı hırpalamasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. ıcardi bizim oyunumuz için biçilmiş kaftan. ne durağan, ne yaşı geçkin ne de bitiricilikten ziyade mücadelesiyle var olduğu için skora katkısı sınırlı. bizim temel ihtiyaçlarımızın hepsine cevap verecek komple bir forvet.

    bir şekilde icardi'yi tutabiliriz umarım. hayal ettiğimiz galatasaray futbolunda haftalar geçtikçe çok daha önemli roller oynayacak gibi duruyor çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın