• 1
    2019-2020 sezonu galatasaray kadrosunu ve oyununu oturtmuş, kadıköy, sivas gibi deplasmanlardan gerekli puanları almış ve beşiktaş ile berabere kalarak covid-19 arasına girmiş durumda, ivme tamamen galatasaray’dan yanayken covid arası dönüşü operasyon hemen başladı. rize’de muslera’nın sakatlığı, andone’nin sakatlığı fahiş hakem hatası derken takım paramparça hale geldi. ertesi hafta oynanan gaziantep maçında ise duraklama anlarında on yılda bir uygulanan kaleciye 6 saniye kuralı uygulandı ve devamında ucuz bir penaltı çalındı ve pandemi dönüşü 2 haftada 5 puan kaybedildi. galatasaray taraftarı burada şampiyonluğa inancını kaybetti. bu 5 puanın önemini unutanlar için hatırlatmak gerekirse, pandemi sonrası oynayacağımız 3.ve 4.maç ligi o sezon şampiyonluk potasında bitiren başakşehir ve trabzonspor maçlarıydı. bu iki maçta beraberlik bizi potada tutacakken bir anda yarış dışı bırakıldık.

    2020-2021 sezonunda galatasaray yine ivmelenmiş şekilde giderken o sezon küme düşecek olan ankaragücü deplasmanında ilk yarının bitiminde ortada olan bir pozisyonda penaltı çalındı, ikinci yarı başında mohammed’e çok sert bir kırmızı kart çıktı. sezonun devamında hatayspor-beşiktaş maçı sonrası tüm herkes beşiktaş’ın şampiyonluğundan emin şekilde skorun 7-0 olmasına aldanmadı bile. fakat beşikaş’ın karagümrük’e yenilmesi sonrası şampiyonluk son haftaya kaldı. galatasaray taraftarı yine şampiyonluğa inancını hatayspor maçında inancını kaybetmişti.

    2021-2022 sezonunda takım sezona iyi başlamasa da avrupa’da iyi bir form yakalamıştı, fenerbahçe derbisi ile arkasına ivmeyi alabilir iyi bir seri yakalayabilirdi. son dakikalarda atılan nizami gol verilmezken, crespo’nun golü sonrası berkan’a yapılan penaltıda görmezden gelindi. bu maç sonrası yeni malatyaspor deplasmanında son dakikada attığımız gol nedensiz şekilde iptal edilirken, evimizdeki altay maçında son dakikalarda altay lehine penaltı uyduruldu. sivas deplasmanında ise muslera’nın sakatlanmasından hemen önce lehimize verilmesi gereken penaltı atlandı. dört haftada kaybedilen 10 puan ile birlikte lider trabzonspor’un çok uzağında kaldık, ayrıca fatih terim, fenerbahçe maçından sonra ligde sadece son maçı olan giresunspor mücadelesinde kenarda olabildi.

    2022-2023 sezonununda şu ana kadar yarışta kopmamız için kayserispor deplasmanında daha 1.dakikada lehimize penaltı kararı verilmezken, alanyaspor mücadelesinde olmayan bir faule kırmızı kart verildi. toparlamak gerekirse, son yıllarda şampiyonluktan alıkoyulduğumuz hatalar hep bilinçli bir şekilde yapıldı.

    bu senelerde özellikle medya şampiyonu açık şekilde önden belli etti, başakşehir, beşiktaş, trabzonspor üçü de bol bol pohpohlandı diğer takımlar sanki kötü oynuyormuş havası verildi. benzeri bu sene fenerbahçe özelinde yapılıyor ve daha 11.haftadan şampiyon ilan ediliyor. galatasaray taraftarı da buna destek veriyor. 2006 şampiyonluğumuzda yarıştığımız fenerbahçe takımı kalite ve oyun olarak bu fenerbahçe’nin fersah fersah önündeydi, ona rağmen yarışın içinden çıkmadık ve ipi göğüsledik. bu sene en azında bu oyuna gelmeyelim ve takıma güvenelim, iç sahadaki her maçta, sneijder’in gol attığı beşiktaş derbisindeki atmosferi oluşturalım, o zaman bizi durdurmaları zor olur, öbür türlü pes edersek yukarıda yazılan senaryoların benzerini görürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın