• 15579
    bir an önce fabrika ayarlarına dönmesi gereken sözlük.

    sözlüğe son zamanlarda hakim olam klişelerin dışına çıkıp eleştirel bir tutumla teknik direktörü, takımı, yönetimi eleştiren her yazar, “hain, troll, objektif (hakaret yerine kullanıyorlar son zamanlarda), ergen, liseli, yangıncı” gibi türlü türlü yakıştırmalara maruz kalıyor.

    burayı antu’nun galatasaray şubesine çevirme gibi bir niyetiniz varsa çok az kaldı, endişelenmeyin. böyle 1-2 ay daha gitsin, saha içine ve galatasaray’a dair orijinal girdiler yazan insanlar çekip gidecekler.

    geçen sene burada fikri bir tartışma vardı. 3 yıllık planlama meselesi gündemi uzun zaman meşgul etmişti. birbirimize muhalefet ettik, zaman zaman saygı sınırları içerisinde iğnelemeler de yaptık ama bu kadar hakaretamiz ve hedef gösterici şekilde entryler girildiğini hatırlamıyorum.

    başka yazarların açığını kollayan, x yazar entry girdikten hemen sonra o yazarın lafını ağzına tıkamaya ve sözlük genelinden takdir toplamaya çalışan alaycı bir kitle türedi. ortaya katiyen fikir koymuyorlar. fikir üreten ve imlasıyla, anlatımıyla düzgünce meramını anlatan yazarlara “kapak yapma” motivasyonuyla sözlükte dolaşıyorlar.

    dediğim gibi, galatasaray sözlük’te kaliteli yazı okumak samanlıkta iğne aramakla eşdeğer artık. twitter bile galatasaray’a mahsus konularda 2-3 ay önden gider olmuş. fikri anlamda acayip bir muhafazakarlaşma var. marjinal yazılara tahammülü geçtim, teknik direktör eleştirilerine bile linçle karşılık veriliyor.

    garip işler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın