resim
Jorge Fernando Pinheiro de Jesus
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Hilal
Yaş:69
Uyruk:Portekiz
  • 440
    fatih terim ile kıyaslanması bir saçmalıktan ibaret olan portekizli teknik direktör. jorge jesus 68 yaşında, fatih hocadan bir yaş küçük sadece, ömrünü portekiz ve brezilya'da geçirmiş, avrupa'nın 5 büyük liginden herhangi bir kalbur üstü takım bile kendisiyle çalışmamış. portekiz ve brezilya dışındaki kariyeri kısa süreli arabistan ve türkiye'den ibaret.

    diğer tarafta fatih terim'e baktığımızda ise fatih hoca için de kariyerinin çoğunu türkiye'de geçirdiği söylenebilse de bir serie a kariyeri var ve öyle vasat takımlarla da çalışmadı, önce fiorentina, daha sonra ise dönemin dünya üzerindeki en iyi futbol takımlarından biri olan milan'ı çalıştırdı. ayrıca bunlara ek olarak milli takım teknik direktörlüğü ve burada gelen başarılar da var.

    fatih terim 4 lig şampiyonluğu, 1 uefa kupası, 2 türkiye kupası, 2 süper kupa, 3 tsyd kupası, ve bir akdeniz oyunları şampiyonluğuna sahip, toplamda 13 kupayla 48 yaşında ac milan'ın başına teknik direktör olarak geçtiğinde jorge jesus 47 yaşında 0 kupayla portekiz'de vitoria setubal fc isimli bir takımın başındaydı. fatih hoca jesus'un idollerinden bile olabilir baktığımızda. kıyaslama yapmak anlamsız. jorge jesus 2009 yılında benfica ile kariyerindeki ilk şampiyonluğunu kazandığında fatih terim tüm bu başarılarının üstüne türkiye ile euro 2008'de avrupa üçüncülüğü unvanına sahipti.

    tüm bunların yanında jesus bence iyi hoca, türkiye'de nasıl şampiyon olunabileceğini çok rahat analiz etmiş, kafası olan her hocanın edeceği gibi, takımını da buna göre oynatıyor. fenerbahçe kariyeri öncesinde de beğendiğim hocalardan biriydi. ancak kırılgan bir oyun oynatıyor, iyi çalışan her takım rahatlıkla fenerbahçe'yi çözebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın