resim
Jorge Fernando Pinheiro de Jesus
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Hilal
Yaş:69
Uyruk:Portekiz
  • 424
    türkiye'de futbol üzerine çöreklenmiş medya ve kulüplere hakim olan düzenin iki temel tezini curutmus olan teknik direktör.

    bu iki tez: "yabancı hocayla başarılı olunmaz" ve "büyük takım üçlü oynamaz".
    türk futboluna medyadan kulübeye kadar çöreklenmiş ekip yıllarca bu iki saçmalığı insanlara gerçek diye sundu. ülkeye gelen kaliteli veya kalitesiz yabancıları bu iki tezle yiyip bunların yerlerine kendi arkadaşlarının gelmesine ortam hazırladı. kulüpleri birçoğu taktik ve teknik yeterliliği olmayan dünyanın hiçbir üst seviye liginde calisamayacak olan türk antrenörlere esir ettiler. böylelikle türk futbolunu küçük bıraktılar. bunun en son örneğini türk milli takımının antrenörü yiyip yerine arkadaşlarından birini getirmeye çalışarak yapiyorlar.

    her ne kadar fenerbahçe gibi tarihteki en büyük başarısı galatasarayi yenmek olan dünya çapında taninirligi olmayan vizyonsuz bir kulübe gelmiş de olsa jorge jesusu bu ülkede görmekten çok mutluyum. oynattığı futbolu da çok beğeniyorum. umarım türk futbol zihniyeti malum klikin etkisinden kısa sürede kurtulur da bu gibi başarılı teknik direktörler ülke futbolunu ileri götürür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın