• 114
    herkesin çevresinde arkadaşı, büyüğü vardır zamanında fişek gibi taraftar olup, şimdi galatasaray'ın maçı oynandıktan 3 gün sonra ancak aklına gelip de yanındakine "ne yaptı lan bu hafta galatasaray" diye soran. herkesin muhakkak haklı bir sebebi vardır ama ben hep merak ederdim insan bu kafaya nasıl erişiyor, nasıl bir kıırlma anı yaşıyor diye. meğer benim sebebim de 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçında ve sonrasında yaşananlar olacakmış.

    maçtan hemen sonra bundan sonra izleyeceğim yolu yazmıştım. kamp kadrosunu görmek benim için yeterli.
    (bkz: 28 ekim 2022 fatih karagümrük galatasaray maçı/#3474615)

    zaten yıllardır çekilen operasyonların üzerine bir de gözünün içine baka baka 10-0 bitecek maçın çevrilttirildiği, bardağın artık taştığı maçtan sonra bile hiçbir aksiyon alamıyorsak, korkudan gık diyemiyorsak, aynı gün koreografisini yaptığımız atatürk'e ayyaş diyen, kurduğu tüm değerlere karşı olan, üstüne tüm tezgahın başındaki adama, sonuna kadar haklı olmamıza rağmen el açıp, ağlamaya gidiyorsak ve hiçbir şey yaşanmamış gibi kuzu kuzu bir sonraki maça çıkıyorsak; ben bunu bildiğim, gördüğüm, sevdiğim galatasaray tarihine, kültürüne, tevfik fikret'e, bir neslini şehit veren galatasaray lisesi'ne yakıştırmam. aziz nesin'in meşhur “du bakali n’olcek” hikayesinin baş aktörünü oynayan bu galatasaray ile ben ne sevinirim ne üzülürüm.

    ne olur karagümrük maçında 25 tane gol atsan ne olur? ondan sonraki maç şov yapsan ne olur? seni şampiyon mu yapacaklar ulan? potaya yaklaştığın an tekrar ipini çekecekler, tekrar kaldığın yerden kafan önde devam edeceksin! senelerdir böyle değil mi? şerefsizlerin masasında daha fazla oyuncak olmanın ne anlamı var? lige en yüksek katma değeri sen sağlıyorsun, ligi dünyaya sen tanıtıyorsun, dünyadaki 150 ülkenin nufusundan fazla taraftarın var ama senin boynuna ipi dolamışlar bazen serbest bırakıyorlar seviniyorsun, bazen çekiyorlar gidip önlerine yatıp ağlıyorsun! sen büyüklüğünün farkında değilsen, tüm bunları kendine yediriyorsan, kim sana neden saygı duysun? her maça 20 yaş altı oyuncular ile çıksan, dünyaya bunu duyursan şu düzene çomak soksan ne olabilirdi daha fazla kardeşim ne olabilirdi? ha öyle 10. bitirirdin şimdi uslu bir çocuk olup, ellerini ayaklarını öpersen belki 6. falan olmana izin verebilirler. ben bu saçmalığın artık bir parçası olabileceğimi düşünmüyorum. bu ülkeye uefa kupası getirmiş, leeds deplasmanından çıkıp gelmiş, 117 yıllık galatasaray'ın, bugün 5 para etmeyecek adamların kurduğu oyun masasında çar çakala eğlence olmasını, sahada itlerine yem edilmesini kabul etmiyorum, kabullenemiyorum.

    velhasıl benden buraya kadar, kimsenin zerre kadar duruş sergilemediği yerde ben kendi kendime kahır çekemem. tüm güzellikler henüz direnci kırılmamış renktaşlarımla beraber olsun. futbolun şerefli insanlar tarafından yönetildiği, galatasaray'ı yönetenlerin de galatasaray'ın büyüklüğünü, değerini anladığı güzel günlerde görüşmek üzere. sağlıcakla kalın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın