resim
Miguel Crespo da Silva
Takım:Başakşehir
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:28
Boy:1.86
Uyruk:Portekiz
  • 70
    hakem hataları değerlendirilirken sadece kırmızı kart ve penaltıya göre değil, maçın bazı anlarında yapılan faul ve kart standartlarına da bakmak gerekir. biz taylan ile oynarken, ne zaman rakip kontra tehlikesi belirse, ya da kontra potansiyeli olan bir takımla oynasak ilk faulünde sarı kart oluyordu, mesela bu arkadaş görmez o kartları. biz taylan ile oynadığımızda, top kaptırınca topu kalemizden çıkartıyorduk, mesela bu arkadaş top kaptırınca tehlike olmaz, niye, çünkü kendini yere atıp faul alır. ya da hakemler faul uydurur. sonra ne mi oluyor? fenerbahçe hem kontra faullerle rakiplerin geçiş imkanını kusursuzca durduruyor hem de rakipten baskı yerken rahat bir şekilde kurtuluyor. bunu da yapan crespo olarak gözüküyor. aslında crespo'dan çok organize kötülük bunu yapıyor.

    beşiktaş, sergen'le şampiyon olurken de aynı işleri yapıyordu. ilk şampiyonlar ligi maçının ilk yarısında iki stoperi de sarı kart görünce, takımı daha çok koşmak zorunda kaldı. daha çok koşunca da takım perte çıktı. aslında küçük gözüken bu tarz şeyler bütün takım planını etkileyebiliyor.

    o yüzden, fenerbahçe'den başka herhangi bir takımda bu kadar başarılı gözükmeyecek oyuncu. belki trabzonspor ve beşiktaş'ta. onlarda da fenerbahçe'nin yarışta olmadığı denklemde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın