• 532
    artık bir konuda ilk adımı atması gerekendir. yıllardır kan davasına dönen fenerbahçe derbileri yüzünden iki takımın da çok canı yandı. sezonun ilk maçı kadıköy'de oynanıyorsa oyuncularımız tahrik edilir, teknik direktörün kafası yarılır, giden seyircimize kötü muamele yapılır vs vs. tabi bunun rövanşı alınmadan olmaz. ali sami yen'deki maçta hemen kontraya çıkılır; her türlü küfür edilir, maç içinde futbolcular yumruklaşır bla bla. akabinde takımlar ceza alır, oyuncular ceza alır ve bir kaos ortamına girilir. tamam olaysız derbi de olmaz da bu olaylar en azından maç içinde yaşanmasın. öncesinde ve sonrasında yeterince mevzu oluyor.

    istemiyorum arkadaş. galatasaray taraftarı 28 mart 2010 galatasaray fenerbahce macinda bir şeye öncülük etmelidir. mümkün olduğu kadar az olaylı, her yıl kadıköy'de hayvan muamelesine maruz kalınsa da burada o muameleyi yapanlara insan gibi davranılan bir maç istiyorum. çok zor görünse de değil be abicim, hakikaten değil. değişmeyi bir isteyebilsek zaten gerisi gelecek. ben inanıyorum ki bir kaç derbi maçta tam anlamıyla galatasaray taraftarlığı yapıp da rakibe oynamaktan vazgeçsek antu zihniyetini bile düzeltiriz. üzüm üzüme baka baka kararıyorsa, ezeli rakip ezeli rakibe baka baka düzelir *. rakip de olsak bir açıdan bakıldığında aynı gemideyiz. ayrıca yarınki derbi de ülkemizin almak istediği önemli organizasyonlar için, özellikle avrupa şampiyonası adaylığı için önemli bir faktör olacak.

    hafta içinde özhan canaydın'ın da vefat etmesi umarım iyi bir şeylere vesile olur da olaysız ve sadece futbolun ön planda olduğu bir derbi olur. futbol derbisinde yanan koltuklar, sahaya atılan maddeler, yumruklaşan futbolcular görmek istemiyorum artık. yoksa 90 bin kişinin korna çaldığı real madrid - barcelona maçı daha çok ilgimi çekmeye başlayacak. bu da sanırım olmayan taraftarlığımızın ve olmayan futbol kültürümüzün sonu demek.(u: olmayan şeyin sonu mu olur lan?!)

    belki alakalı belki alakasız; (bkz: galatasaray fenerbahçe rekabeti/@halojhan)
App Store'dan indirin Google Play'den alın