• 20
    bu sezon öncesi kampları genelde rakımı yüksek yerlerde yapılır. yüksek rakımlı ortamdaki düşük hava basıncı dolayısıyla havadaki oksijen de düşüktür. insan vücudu bu ortama ayak uydurmak için solunum kapasitesini artırmaya ve kırmızı kan hücrelerini çoğaltmaya çalışır. tekrardan istanbul'a deniz seviyesine dönüldüğünde kaslarına bol miktarda oksijen giden futbolcuların kondisyonu ve performansı yükselmiş olur. çok daha zor yorulurlar, çok daha hızlı rejenere olurlar.

    covid 19 döneminde seyahat yasakları vs. nedeniyle yapamadığımız avusturya kamplarının bize bu açıdan çok olumsuz etkileri oldu. geçen sezonları florya'da açıp kampa girerek büyük hata ettik. fener'in topuk yaylasındaki tesisleri onların çok işine yaradı. biz de en azından bolu vs. çevresine gidip hiç olmazsa 1000 1500 metre rakımda yükleme antrenmanları yapmalıydık.

    şimdi de önümüzde dünya kupası arası var. bu ara kışa denk geldiği için avusturya alplerinde ya da bolu dağında vs. verimli bir kamp yapılmaz. normal zamanlardaki gibi antalya'da ilklim ılıman diye deniz seviyesinde bir iki hafta kamp yapacağımıza bence ya herro ya merro diyip meksika (mexico city 2200m) ya da gözümüzü karartı bolivya'ya ekvador'a falan gidip orada kamp ve hazırlık maçları yapmalıyız.
    buralar hem rakımlı hem de tropik kuşağa yakın oluşlarından ötürü ılıman yerler. bolivya'nın başkenti la paz'ın rakımı 3600 metre, ekvador'un başkenti quito'nun 2850 metre. (ligimizde zor deplasman kabul edilen sivas 1300 erzurum 1900 metre civarında) güney amerika futbolunu takip edenler iyi bilir, ekvador hatta bolivya yeri geliyor kendi evinde bu nedene brezilya'yı arjantin'i paket edip gönderiyor.

    antalya'da otelde tatilden hallice kamp yapacaklarına iki hafta kıçlarından soluyup sonrasında terminatör olsunlar tercihimdir. okan hoca'yı çok yeriyorduk izin veriyor, izin veriyor diye bu sefer iş ciddiye biner belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın