• 7
    15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçı sonrası bir kez daha anlaşıldı ki galatasaray orta sahasındaki problemi bu üçlü birlikte oynamadığı sürece çözemeyecek.

    oliveira - torreria ikilisi birlikte oynadığı zaman savunmada geçirgen bir takım oluyoruz. torreria - midstjö ikilisi birlikte sahaya çıktığı zamanda savunmadan hücum bölgesine geçişte ciddi problemler yaşıyoruz. mata'nın mevcut fiziksel yetersizliği, mertens'in ilerleyen yaşı düşünülünce üçlünün birlikte oynamaktan başka şansı yok.*

    oliveira hem hatlar arasına girip top alabilen, hem de gerektiğinde ceza sahası içine koşular atıp yayda şut pozisyonu yakalayabilen bir isim. ayrıca oliveira'nın eksik olduğu atletizm konusunu da midstjö rahatlıkla kapatabilir ve dönen topları süpürme konusunda avantaj sağlar.

    kayseri maçının ilk yarısında takım 4-2-4 gibi sahada kaldı. ne mertens ne mata ne de yunus doğru düzgün top almaya gelemedi. icardi'nin de fiziksel yetersizliği ile takımın boyunun uzamasına ve 81 top kaybı yapılmasına neden oldu. yani hem torreria'nın hem de midstjö'nün en kötü maçının aynı maça denk gelmesi tesadüf değil. bu durum takımın kurgusu nedeniyle oldu.

    bu üçlü birlikte oynarken yaşayabileceği bir handikap var. zaten yokları oynadığımız skor gücünü biraz daha düşürebilir. golcü bir kenar forvete ya da istikrarlı bir bitiriciye ihtiyaç duyacaklardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın