• 550
    değerli yazarlar,

    bildiğiniz gibi yazım ve/veya noktalama hatası içeren entry’leri silerek düzeltmeleri için yazarların çöp kutusuna gönderiyorduk. fakat hem temel prensibimizin entry silmek değil yaşatmak olması hem de entry silme, düzenlenme ve canlanma süreçlerinde yaşanan gecikmelerin önüne geçebilmek adına bu konuda bir düzenlemeye gitmeye karar verdik.

    bundan böyle yazım ve/veya noktalama hatası içeren entry’ler sözlük yöneticileri tarafından düzenlenebilecek. bu düzenleme eylemi sadece yazım ve/veya noktalama hatasına ya da bkz fasilitelerinin hatalı kullanımına* yönelik olacak olup asla ve kat’a entry’nin içeriğine ve anlamına dokunulmayacaktır. anlam bozulması veya değişikliğine neden olabilecek yazım ve/veya noktalama hatası düzeltmeleri yazarına bırakılacaktır.

    yöneticiler tarafından düzenlenen entry’lerde yazarlarına özel mesajla otomatik olarak bildirimde bulunulacak olup yapılan düzeltme eylemi entry'nin yazarı tarafından entry tarihçesinde ayrıntılı olarak görülebilecek. düzeltme işlemi modlog'a işlenecek fakat düzeltme zamanı entry altında bulunan entry tarihinde gözükmeyecek.

    entry uzunluğuna göre haddinden fazla yazım ve/veya noktalama hatası içeren entry’leri ise düzenlemek yerine silmeye devam edeceğiz. tüm bunlarla beraber sürekli olarak imla kurallarına özen göstermemek ceza sebebi olmaya devam edecek.

    düzenlemeyle alakalı sadece sözlük yazarların oy kullanabileceği anketi ise buraya bırakıyorum: https://anketinho.com/4360

    not: yeni entry düzenleme sistemi ilk kez toplu kullanımda test edilecek olup bu süreçte bir takım hatalarla karılaşmamız olası. lütfen bu tarz durumları sözlük yöneticilerine bildiriniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın