resim
Orkun Kökçü
Takım:Benfica
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 90
    bir yerlerde sjw lincine maruz kalmış olan futbolcu. durumu çok güzel özetlemiş; savaş var ve insanlar ölüyor, enerji krizi var belki bebekler soğuktan donarak ölecek ama konuşulan şey pazubandı takmaması. konunun dine, siyasal islama indirgenmesi de ayrı bir boyut. bir çeşit ad hominem hatta. söz konusu lgtb olunca oluyor bu sadece. kesin dindendir başka sebep olamaz. ya insanlar dine göre yaşamıyorlar. onu da geçtim bülent ersoy olsun selin ciğerci olsun ve daha niceleri olsun konuştuğun zaman gayet inancı olan insanlar. hatta emimin bazıları senden benden daha dindardır. konu sadece din olsa bu insanlardan bazıları lgtb karşıtı olurdu. şu ad hominem yapmak için din kartını oynamaya insanlar artık son vermeli.

    ben mesela aman aman inanan bir insan değilim, lgtb bireylerinin yaşam haklarına ve her türlü haklarına saygı duyuyorum. ancak yapılan bu propagandayı, pozitif ayrımcılık beklentisini falan da doğru bulmuyorum. bugün içinde ya da ekibinde eşcinsel unsurlar olmayan bir filme ödül bile vermiyorlar. gelinen nokta bu olmamalıydı. bir şeye saygı duymak ile onun propagandasını yapmak onun askeri olmak aynı şey değil. herkesten askeri olması isteniyor. askeri olursan fikir özgürlüğü oluyor hayır dersen kendi kendine düşünemiyor dini öğretiler etkisi altında cart curt oluyor. bu bir saçmalık ya.

    belki de anlatamamışımdır daha iyi bir örnekle anlatayım. üniversitede türbanın yasaklanmasına karşıyım. ancak üniversitede türban yasak diye ne kendi başıma türban takarım ne de karımı türbanlı kızlara destek olmak için sen de türban tak diye zorlarım. farkında değil insanlar belki ama lgtb konusunda beklenen tam olarak bu. saygı duyman asla kesmiyor. askerleri ol hatta mümkünse sen de bir kere eşcinsel ilişki yaşa falan diyorlar. farkında değilsiniz ama bu da bir tür zorbalık.

    orkun'un pazubandı takmamak kendi kararı. takması da takmaması da benim için bişey değiştirmezdi. iki türlüsü de kendi kararı, orkun lgtb bir bireyin temel hak ve özgürlükleirni sırf lgtb olduğu için kısıtlamak istemediği sürece de saygı duyarım. ancak gündem olması konusunda yaptığı açıklamayı çok beğendim. cemre demirel'in geçen gün yayında yaptığı ''sultangazi'de yaşıyorsun sen... senin böyle dertlerin olamaz'' tadında bir şey olmuş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın