resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 901
    ceza sahası önünde pas istasyonu olan, rakip defansı meşgul edecek santrafor olarak düşünüp aldığımız seferoviç'i destekleyecek fırsatçı golcü oyuncu konumundayken bu denklem tutmayınca nereye koyacağımızı şaşırdığımız oyuncu olarak kalmıştır.
    forvete yardımcı sol kanat forvet oyuncusu olarak -sol kanat değil- oynayacağı sistem maalesef çok dinamik bir sol bek oyuncusu ve ortasaha sol iç desteği gerektiriyor. mevcut seçenekler içinde pva ve oliveira'dan da başkası bunu yapmaya aday olamaz. aksi takdirde mertens'i yine ortasahanın sol çizgisinde rakip kovalarken görürüz. mertens'i ceza sahası içinde etkin olabileceği bir sistem harici kullanmak bize sürekli zarar verecektir.
    aynı zamanda forvette icardi varken de mertens'i bu şekilde kullanabilme şansımız yok gibi görünüyor. çünkü ikisinin birlikte sahada olması aynı tarzda 2 forvet oyuncusu ile maça çıkmak gibi olacak. mertens asla sneijder gibi bir olarak görülmemeli. o işi yapacak oyuncu istiyorsak oliveira ve mata zaten elimizde var. şu an için sahada olabilmesi için seferoviç oynamayacaksa ve icardi yedek oturmayacaksa icardi ile birlikte sol kanat forvet olarak oynamasından başka çare görünmüyor. bunun için de sağ tarafta yunus ya destekleyici rolde yaratıcı özellikleri ile ön plana çıkacak ya da 3 yerli kuralına rağmen yusuf demir sol ayaklı sağ kanat olarak oynayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın