*

resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 870
    sürekli napoli tarihinde gol sayısı bakımından maradona'nın bile önünde şeklinde övülen futbolcu. kendisi maradona'dan 138 maç daha fazla oynadı napoli'de. trabzonspor'da oynayan hamsik de daha fazla gol attı maradona'dan, kimsenin kendisini bu şekilde övdüğünü görmedim. kaldı ki napoli dediğiniz takım yeni yeni düzene girmiş, istikrar yakalamış bir kulüp. 2007 öncesi lig düşüp çıkan, sadece maradona dönemi serie a'da zirveye oynayabilmiş bir kulüp. çok da abartmamak lazım yani.

    bana göre mertens büyük bir futbolcu değil, galatasaray'a kendisinden çok daha büyük futbolcular geldi. özel bir adam olduğunu da düşünmüyorum napoli gibi bir sistemin içerisindeydi sadece. kendisinden sonra kulüp tarihinin en golcü 2. futbolcusu olan ınsigne de gitti ama napoli şu an çok daha iyi bir takım konumunda.

    işin napoli kısmını bir kenara bırakırsak, mertens'in galatasaray serüveni şu ana kadar hayal kırıklığı konumunda. bu kadar da etkisiz kalacağını düşünmemiştim açıkçası. 7 maçta 0 gol 0 asist. gerçekler bunlar. umarım toparlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın