resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 859
    gol-asist katkısı vermediği müddetçe haklı olarak eleştirilmeye başlanacak suskun forvetimiz.

    mertens çok kariyerli, hala belçika milli takımı'nda şans bulan ve fizik olarak bitik durumda olmayan bir yıldız.

    tüm bunların yanında çok pozitif, elinden geleni veren ve yeni kurulan bir takımda çok ihtiyaç duyulan birleştirici bir profil, bu da cepte.

    fakat işin diğer yanında ise sadece bizim takımın değil ligin açık ara en çok kazanan oyuncusu. (atladığım bir oyuncu var mı bilmiyorum ama ligde 4 milyon euro'dan fazla kazanan bir oyuncu yok diye biliyorum)

    insanlar da haklı olarak takımda en çok kazanan oyuncunun her maç olmasa bile bazı maçlarda takımı kurtarmasını bekliyor.

    oynadığı bölge-takımın yapısı-şanssızlık vs hepsi mutlaka etkendir 0 gol 0 asiste fakat böyle devam ettiği müddetçe baskı ve eleştiriler artacaktır.
    muslera bile sırf maaşından dolayı nasıl eleştirilmişti ki hala vardır az da olsa bu düşünce de olanlar.

    oyun yapımız gereği sürekli tempo-baskı yapamıyoruz o yüzden ilerideki oyuncularımızın bireysel becerilerine çok bağımlıyız.
    napoli'de en uçta tek oynuyordu, burada da aynısını yapabilir o zaman demek de yanıltıcı olabilir çünkü mertens'in gol sayılarının arttığı sezonlar napoli'nin makine düzeninde oynadığı, çok hızlı paslaştığı, ileride ve orta sahada her oyuncunun sabit kalmadan sürekli hareket halinde olduğu bir sistemdi.

    kabul edelim ki biz öyle bir oyun oynamıyoruz, o yüzden mertens'i tek başına ileri atıp skor yapmasını beklemek fazla iyimser olabilir.

    umarım ilerleyen haftalarda krize dönmeden çözebiliriz bu sorunu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın