resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2969
    ronaldo’nun 34 yaşında -her ne kadar standart bir oyuncunun çok fazlası olsa da- kendi kalibresinin altında, adeta üçüncü viteste idare ettiğini düşünür ve juventus ile italya’da şampiyonluğu garanti görüp, olur da denk gelirse şampiyonlar ligi için yalnızca kastığını görünce, messi’nin onu geçeceğini, barça ile noktayı koyacağını düşünmüştüm. ancak yanıldık. ronaldo ile aynı yaşta büyüdüğü takımlarını bırakıyorlar. artık benim için 34 yaş bir eşik olmuştur, çoğu oyuncu için low battery ışığıdır.

    messi -her ne kadar tuhaf gelse de- bireysel olarak en büyük rakibi ronaldo’nun aynı ligde olmaması ve juventus’un da real madrid kadar güçlü bir takım olmamasından dolayı barcelona ile rekabet edemeyişinden ötürü kendini saldı. iddialı bir yorum oldu belki, ancak bana göre ikili aralarındaki rekabet en büyük tetikleyici güçtü. bu yalnızca iki oyuncu için değil, aynı zamanda real madrid ve barcelona için ve elbette la liga için de büyük bir itici güçtü.

    messi muhtemelen psg’de artık şampiyonlar ligi’nde kupa kovalayacak. 3 sezonu aşmaz bu diye düşünüyorum, bir tanesi gitti zaten. sonrasında da ülkesine gider, newells old boys ile son sezonunu geçirip jübilesini yapar.

    fakat messi üzerinden biraz barça’ya sallamak istiyorum. endüstriyel futbolu ve onun altyapısını oluşturan kapitalizmi bir kez daha gördük. la masia'dan, yuvasından yetiştirdiği bir adamın önce maaşını, sonra da elindeki kozu artıra artıra kulüp nasıl esir alınır öğrendik.
    messi’ymiş, maradona’ymış önemli değil. sonuçta her ne kadar iyi olursa olsun, bir oyuncusun. efsane olmak ya da en iyisi olmak mühim değil. nitekim messi’nin goat olduğunu görmemek için deli veya tarafgirlikten gözü dönmüş olmak gerekiyor. ancak messi benim karakter olarak sevdiğim bir isim değil. koca barcelona maymuna döndü adamın kaprisleri yüzünden.

    bu arada nereye giderse gitsin asla 40 gol atıp, 2010’ların başındaki haline geri ulaşamayacak. premier lig’i de öyle sallamak kolay değil. son 5 yılda epl’e transfer rekorlarıyla transfer olup da "ağzıma sıçıldı" diyen hot prospect’lere bakın derim. zaten messi doymuş birisi. şimdilerde önüne gelene 30-40 milyon euro verilip de üç beş dribbling, gol, asist yapan şovmenler de sosyal medya ve para ile doydu.

    bizim sevdiğimiz futbol da malesef bitti, uzatmaları oynuyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın