• 183
    türkiye'nin toksik eleştiri kültüründen nasibini almış takım. nereye baksam instagirller, reklamcılar, mimik şov, hande çöp, koç istifa vs vs yazılıyor. doğru düzgün bir eleştiri, öneri vs. göremedim. türkiye'de genel kitle, başarıdan ziyade başarısızlıktan ve arkasından gelen linç kültüründen zevk alıyor.

    türkiye kadın milli voleybol takımı dünya kupası tarihinde hiç yarı final oynamamış. bu ihtimalin olduğu maçtan önce devlet kanalında hoca tartışılıyor.

    voleybol nedir ne değildir bilmeyen, daha doğrusu sporun ne olduğunu bilmeyen insanlar, türk spor tarihinin en başarılı organizasyonlarından birini, yok etmeye çalışmaktan zevk alıyorlar. işin kötüsü buna o kadar alışkınlar ki doğal reflekslerle bunu yapıyorlar.

    bakın, türkiye kadın milli voleybol takımı mevcut durumda dünyanın en iyi 6. takımı. bu sıra 2 ileri-2 geri gider en fazla. ve bir süredir böyle, tek seferlik bir şey değil. herhangi bir takım branşında 10 sene boyunca ilk 8'de yer alan bir milli takımımız oldu mu daha önce? üstelik kadın sporu bu. anadoluda kızlarının voleybol oynamasına izin vermeyen milyonlarca aile varken niye abd'yi yenemedin diye bu kızlara hakaret etmek en hafifinden ayıp. acaba voleybol oynamak isteyip oynayamayan bir abd'li, sırp, brezilyalı, italyan kız çocuğu var mıdır?

    voleybol oyuncu kalitesinin çok daha ön plana çıktığı bir oyun. yani başarılı olmak istiyorsanız en üst düzeyde oyuncular yetiştirmeniz lazım. abd ve çin zaten bu konuda sınırsız kaynağa sahip ve yatırım yapıyorlar. italya ve brezilya'da ciddi bir kültür ve kaynak var. sırbistan ise her spor dalında başarılı olan, akademik tezlere konu olmuş bir ülke. bunları geçebilmek için uzun yıllara dayalı stratejiler üretmeniz lazım. o gitsin, bu gelsin ile bu iş çözülmüyor.

    şimdi guidetti tartışılıyr. yok onu oynattı, bunu oynatmadı diye. gerçek şu ki kimi oynatsa sonuç aynı kalacaktı. oyuncuların seviyesi belli. burada guidetti üzerinde tartışmak, milli alışkanlığımız hoca yemek, sorunu çözmez, hatta geriye bile götürebilir.

    guidetti bu takımı bir yere getirdi. en iyi ilk 8 takım arasına soktu. bunu yaparken, eşinden de dolayı, anadoluyu şehir şehir gezdi, altyapılara önem verdi, kız çocuklarına umut oldu. yerine getireceğin adam daha iyi taktik ve oyuncu seçimiyle seni ilk 4'e sokar belki ama tek seferlik sokar. guidetti gibi bu işe kendini adayacak yabancı bulamazsın, yerli zaten yok. ama diyorsan ki ben artık organizasyonu kendim yönetirim, daha iyi taktisyen getiriyim, saha içine baksın, o zaman tamam. ama bunun olmayacağını hepimiz biliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın