resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 977
    kendisini terminatör erling braut haaland gibi kullanabilirsek şampiyonluk kilidini açabilecek oyuncu. şimdi haaland diyince tabi biraz komik oldu, 9 maçta 15 gol atan, büyük ihtimalle tarihin en golcü futbolcusu olabilecek bir oyuncu. benim yapmak istediğim karşılaştırma oyuncu kalitesi açısından değil, oyuncuyu kullanma şekli açısından önemli.

    en son okuduğum istatistiklere göre haaland ayağına gelen 14 toptan birini içeri yuvarlıyormuş. hatta çok az topla buluştuğu maçtan sonra yapılan röportajda "topla daha fazla buluşman gerektiğini düşünüyor musun?" diye bir soru geliyor ve haaland "hayalim topa 5 kere dokunarak 5 gol atmak" diyor.

    ibrahimoviç tarzı attığı golleri bir kenara bırakırsak, haaland asıl ekmeğini yan ortalar, absürd hızlanması sayesinde araya atılan toplar ve tabii ki iyi pozisyonlama ile dönen toplardan çıkarıyor. her ne kadar hatrı sayılır asist yapsa da, city onu geleneksel bir sırtı dönük forvet gibi oynatmıyor, hatta diğer hücumlarıyla ver kaç yapsın, onlara duvar olsun falan gibi işlere hiç girmiyor.

    şimdi gelelim icardi'ye. bu adam sırtı dönük oyunun adamı değil dendi. duvar olmaz dendi. bunlar dert mi peki? bence değil. istanbulspor ile yapılan hazırlık maçında biraz hantal göründü ama yaşının da müsait olması nedeniyle eski çabukluğuna bir noktaya kadar ulaşableceğini düşünürsek, kendisini city'nin haaland'ı kullandığı gibi, yan ortalarla ve araya kaçırarak kullanabiliriz. zaten pozisyon bilgisiyle ve kurnazlığıyla dönen topları vs. denk getirdikçe atacaktır.

    evet icardi haaland değil, de bruyne'miz de yok ama süper lig de epl değil. hantal anadolu stoperlerine karşı savunma arkasına atılacak toplarla, ısrarlı ve isabetli kenar ortalarla kendisine bol gol attırabiliriz. yeter ki nasıl kullanacağımız konusunda takımın bir fikri olsun. duvar olsun, pivot olsun, kafayla top indirsin diyeceksek zaten beklentilerin altında kalacak, ve kendisinin isteğini arzusunu da düşürecektir.

    icardi'nin hayali topla 5 kere buluşup 5 tane gol atmak olmalı. takımın hayali ise topu icardi'ye istediği noktalarda buluşturmak olmalı. muslera'nın şişireceği gereksiz degajlarla, icardi'ye verem de bana bi duvar olsun hele mantığıyla bu sezon gol yollarında sıkıntı çekmeye devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın