• 31
    imkansız olmasa da iki önemli önşartı nedeniyle çok zor ve pek gerçekçi olmayan bir olay.

    bir kere fikstür şansın olacak mutlaka. türkiye'de eskiden beri bir gerçek var ki sezon başında tam olarak kurulamamış, hocasını bulamamış, hatta transfer tahtasını açamamış takımlar mutlaka oluyor sezon başında. ilk iki hafta bunlara denk gelen biraz kalburüstü bir takım olursa 2 maçta 6 puan + iyi averajla lider oluveriyor zaten. 2021-22 sezonunda 2. haftanın lideri altay mesela. ilk haftadan son haftaya kadar lider gitmek isteyen takımın, kendine olmasa da en azından başkasına böyle güzel sezon başı fikstürü gelmeyecek kadar şansa ihtiyacı var.

    ikinci ve daha önemli önşart da tabii ki sezona çok hızlı girmek. ağustos ayında fiziksel olarak tam kapasiteye yakın oyun oynayabilecek takım kurulabilir mi, kurulsa da rotasyonu ne kadar geniş olmalı? o seviyede bir yerli/yabancı rotasyonu kurmanın maliyeti nedir?

    şahsen 15-16 (artık minimum 17 olmalı tabii) güvenilir oyuncuyla kurulan dar rotasyonları daha çok seviyorum, en azından benimsiyorum. o tarz rotasyonları belirlemek zaman alıyor ve sezon başında kötü oyunlar ve puan kayıpları oluyor, ama sezonun sonlarında bir hedefe yakınlarsa eğer, ona ulaşmak için birbirlerini daha fazla destekliyorlar. takım başarısını önceliğinde çok gerilere atmış oyuncular ayıklanmış oluyor.

    benim gibi birçokları için süper lig 2011-2012 sezonunu yakın tarihin en güzeli yapan bu olsa gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın