• 299
    2022-23 sezonunda dengelerin henüz yerine oturmadığı ligdir. sezon başında daha güçlü görünen takımlar rizespor, göztepe, samsunspor ve eyüpspor'du.

    şu anda eyüpspor lider durumda ama çok baskın futbol oynadıklarını söylemek güç. evinde iyi sonuçlar aldı ancak deplasman maçlarında zorlanıyorlar.

    bay geçme rezilliği bu ligde de olduğu için rizespor şu anda diğer takımların çoğuna göre 2 maç daha az oynamış durumda. an itibariyle 10.sırada ancak eksik maçlarını oynayınca 2.sıraya yükselebilir. onların da gidişatı iyiye doğru olacak gibi görünüyor.

    göztepe şu anda küme düşme hattının bir tık üstünde. playoff'a kalmaları zor görünüyor ama daha uzun vadeli bir proje çizdikleri için bu durum sorun olmayabilir.

    samsunspor erken bir hoca değişikliğine gitti ama bu durum fayda getirecek gibi görünüyor. büyük bir iniş yaşamazsa playoff'a kalması yüksek ihtimal.

    ilk 8 hafta itibariyle ligin yeni takımlarından bodrumspor sürpriz takım oldu diyebiliriz. gollü maçların adresi oldu ve eyüpspor'a karşı aldığı 3-0'lık galibiyet büyük ses getirdi. şu anda ligin en çok gol atan takımı durumundalar ve nefesleri yeterse playoff mücadelesi verecek gibi duruyorlar.

    keçiörengücü yine düşme hattından uzakta, orta-üst arası pozisyonunu koruyacak gibi duruyor. an itibariyle 2.sıradalar ama genelde iyi başlangıç yapıp sonradan biraz düşme eğiliminde olan bir takım. onlar da çok atıp çok yiyenlerden. gol yeme sorununu çözerse süper lig yarışında olabilirler.

    pendikspor ligin enteresan bir başka takımı. 1-0'lık galibiyetlerle seriye bağlamış durumdalar. an itibariyle 3.durumdalar ve kadro kaliteleri fena değil. tek sorunu yaş ortalaması olabilir zira 30 yaşın üstünde çok fazla oyuncuları var. bu ligdeki pas oyunu oynayan nadir takımlardan biri pendikspor ve bunun faydasını şimdiye kadar görmüş durumdalar. yenilmesi zor bir takım gibi görünüyor.

    sakaryaspor, bandırmaspor, manisaspor ve boluspor şu anda orta şekerli giden takımlar. yukarı ya da aşağı gitme durumları tamamen 3 maçlık serilere bağlı. zaten bu lig öyle bir lig ki, sezon sonunda tepede olacak olan takım ilk 10 haftada 4 yenilgi bile almış olabilir. kendi kaderlerini kendileri çizecekler.

    tuzlaspor, adanaspor ve erzurumspor şu anda orta-alt pozisyonda konumlanmış durumda. seri yakalayıp playoff mücadelesi vermek onlar için de mümkün ama açıkçası pek ışık vermiyorlar.

    gençlerbirliği, altay, altınordu, yeni malatyaspor ve denizlispor ligin dibindeki takımlar. fire vermeksizin bu beşliden dördünün düşeceğini düşünüyorum. gençlerbirliği bu mücadelede biraz daha avantajlı olabilir belki ama hepsi de kadro kalitesi olarak ligin altında olan takımlar. ligde kalmak için hem seri yakalamaları hem de devre arasında kadro kalitelerini güçlendirmeleri gerekiyor. imkansız değil ama bu futbol ekonomisinde zor görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın