• 249
    formula 1 pilotları yarış boyunca çok su kaybederler ve bu yarış başına 2-3 kilo kadar (sıcaklık, nem gibi değerler bunu daha da arttırır) kilo kaybına yol açar. bu kayıp esnasında yüksek nabız ve full konsantrasyonda 300 km’yi geçen hızlarda aracı limitlerde sürmek durumundalar, direksiyonun en ufak bir kaymasında araç duvara ya da çakıl havuzuna saplanabilir. o yüzden hem mental hem de fiziksel olarak oldukça zorlayıcıdıe.

    pilotların araçlarında içecek sistemi bulunur, ancak kimi zaman çalışmaz, genellikle de şampiyonluğa oynayan pilotlar aracın ağırlığını düşürmek için bu sistemi kullanmazlar ki tur zamanı kazansınlar. bunun yanında bu pilotlar dayanıklı olmak durumunda ancak fazla da kaslı olmamak durumundadırlar. kaslanmak demek ağırlık demek o yüzden kilolarını belli düzeyde tutarken aynı zamanda uzun süreli dayanıklılık esastır. güçten daha çok dayanıklılık antrenmanları yaparlar. hayatları baştan sona bir sporcu hayatıdır.

    burada bence spor olması ile ilgili kafa karıştıran şey aracınız ne kadar iyiyse sizin de o kadar iyi olabileceğinizdir. iyi pilot aracı limitlerine kadar zorlar ve cebinden tur zamanı ekler ki bu şekilde aynı takım arkadaşlarının birbirinden 0.5-1.0 saniye hızlı turlar attığına tanık oluruz. ancak aracın da belli bir limiti var ve ondan daha iyi gelişmiş bir araçta daha kötü pilot iyi pilotun kullandığı kötü aracı yener. örnek olarak geçen sene williams koltuğundaki russell çok iyi pilot olmasına karşın çoğu yarışı sonlarda bitirdi. burada da dengeleyici unsur olarak genellikle iyi pilot iyi araçla eninde sonunda buluşur ve iyi aracı iyi pilot sürer. bunun da örneği geçen sene sonlarda olmasına rağmen bu sene george russell’ın hak ederek mercedes koltuğuna geçmesidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın