resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3196
    neredeyse 38 yaşına basacak, yedek kulübesinde kaldığı için alay konusu olan futbolcu. bunda ronaldo'nun da payı var ancak kendisini sevmeyen biri olarak bu durumun ronaldo'nun verdiği izlenimi iyi açıkladığını düşünüyorum. yani insanlar 38 yaşındaki ronaldo'nun bile yarışın dışında kalmasını normal dışı buluyor. messi ve ronaldo o kadar muazzam bir istikrarla zirvede kaldılar ki insanlar bu isimlerin yaşına başına bakmadan avrupa futbolunda ''belirleyici'' olmasını bekleyecekler.

    ronaldo 38 yaşında neredeyse. 38! o jenerasyonun en büyük 5-10 topçusundan biri olan robben ile aynı yaşta. ribery'den 1 yaş küçük. iniesta ile aynı yaşta. falcao'dan 1 yaş büyük, van persie'den 1 yaş küçük. bu isimler en son ne zaman en üst düzeyde oynadı? bu saydığım adamların çoğu 31-32'de normal birçok futbolcu gibi ciddi bir düşüşe geçti. ronaldo da 2018'de madrid'den ayrıldıktan sonra düşüşe geçti. belki istatistik, gol krallığı falan diyecekler ancak gerçek şu ki o karar zaten bir şeyleri açıklıyordu. o dönemden beri avrupa'da belirleyici bir isim değil ancak en üst düzeyde oynamaya da devam ediyordu. italya'da gol kralı da oldu, premier lig'de geçen sezon fena işler de yapmadı. buna rağmen adam bu yıl dalga malzemesi oldu. 38 yaşında futbolcudan ne bekleniyor bilmiyorum. şahsen dediğim gibi kendisini sevmeyen biri olarak ronaldo bu yıl hiç oynamasa, dünya kupasında kadroya bile alınmasa bence değişen bir şey olmaz.

    ronaldo'nun bunda payı yok mu? çok büyük payı var hem de. kendisi de gerçeği kabullenmiyor, kabullenemiyor. gerek saha içinde gerek saha dışındaki hal ve tavırları bunu gösteriyor. hala kendini ''belirleyici'' olarak görüyor ve buna göre muamele istiyor ama sen artık o adam değilsin hatta sen juventus'a gittiğinden beri o adam değilsin. bu yüzden antipatik durduğu yetmiyor gibi üstüne 2022 yazıyla tüy dikti. harıl harıl takım aramasına rağmen avrupa devlerinin hepsinin kapısından döndü, kimse istemedi. zaten kim niye 38 yaşında ceza sahasına orta bekleyen adam için servet döksün ve kendi sistemini bozsun? şampiyonlar liginde oynamak istiyorum dedi, oynayamadı. profesyonelliğiyle ön plana çıkan biri olarak bu sebeple yaz kampı görmedi ve şimdi de fiziksel olarak bitik durumda. mental zaten bitik. yani geçen sene sonunda direkt olarak mls, çin falan yapsa veya futbolu bıraksaydı çok daha iyi olurdu kendi açısından. berbat bir kariyer sonu yaşıyor saha içinde ve saha dışında.

    bu arada ben zaten kendisinin 21/22 yazında city ile görüşme yaptığına falan da hiç inanmıyorum. guardiola gibi santrforunun her zaman oyunun içinde verdiği katkıya gol sayısından daha çok önem veren adam, takımın bir bütün halinde oynamasını ve pres yapmasını her şeyden çok önemseyen adam 37 yaşındaki ronaldo'yu kadrosuna katacak öyle mi? buna inanmak için sağlam kafa yaşıyor olmak lazım. guardiola geçen seneki ucl rezaletinden sonra anca dank etti de yıllar sonra nokta santrfor aldı, o da gencecik adam. bu arada onun bile oyun katkısını hala eleştiriyor bazen. ayrıca ronaldo da parayı değil(!) united'ı seçmiş. 1 sezonda vazgeçti niyeyse manu sevdasından. neyse, hayranları güzel bir hikaye uydurup buna inanmayı tercih ettiler ''sadakat'' başlığı altında. herkesin kendi bileceği iş.

    ronaldo'yu ronaldo yapan bitmek tükenmek bilmeyen hırsı ve gol arzusuydu. onu, şampiyonlar ligi'nin en golcü futbolcusu yaptı. onu o konuma getiren hırs, o rekoru geliştirip messi'nin ulaşmasını engellemek için harıl harıl kulüp aramaya iten şey aynı zamanda. messi ile arada 14 gollük bir fark var ancak fark şu: messi'nin böyle bir hırsı yok. messi o rekoru kendisi isterse kırar, istemezse kırmaz. ronaldo'nun en büyük korkusu o zaten, forması bile kurumadan o rekorun kırılmasından korkuyor. boşuna korkmasın. o rekoru messi kırsa da kırmasa da illa biri kırar. messi'yi de geçen olur gol sayısında. mevzu bu ya zaten: ronaldo gol üzerinden tanımlanan bir futbolcu. şimdiden haaland ve mbappe belki de aday o rekorlara ama haaland da mbappe de ucl'de 200 gol de atsalar messi'nin yarattığı etkiyi bırak yaratmayı, hayal bile edemezler. çünkü sanat ve zanaat farklı şeylerdir. sanat yaratıcıdır, özgündür ve biriciktir. taklit edilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın