resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3805
    25 eylül 2022 faroe adaları türkiye maçında izlediğim bir pozisyonda bende yeni bir farkındalık yaratmış futbolcumuz.

    solda faroeli bekle baş başa kaldı kerem, ilk yarının tam ortalarındaydı tam dakikayı hatırlamıyorum, üstüne gidip zorlamak yerine topa basıp bekini beklemeyi seçti. ya fiziğine ya yeteneğine güvenmedi yani. halbuki ilk piyasa çıkan kerem bu pozisyonlarda şansını dener, zorlardı rakibi.

    çıkardığım sonuç şu, kerem bu pozisyonlarda iddialı bir futbolcu olmadığını kabul etmiş. atletizm benim alanım değil demiş. pekala. bence de haklı ama sıkıntı şu, atletizmin eksikse başka şeyleri çok iyi yapabilmen lazım. az top kaybetmen, playmaker özelliğinle sivrilmen, set oyununda fark yaratman lazım. e bunları da göremiyorum ben. sırtı dönük top aldığında savunmacı çok rahat bozabiliyor kerem’i. güvenli bir pas istasyonu olduğunu kanıtlaması lazım hem milli takımda hem galatasaray’da.

    kerem’e dair en büyük sorunum oyun stili. isterse jest mimik olarak attığı gollerden sonra taraftara fırça çeksin. vallahi takılmam şayet takımı yukarı taşıyorsa. galatasaray hususunda çok pragmatik biriyim. ben kerem’in oyununa takılıyorum. bu hep böyle olmaya devam edecek eğer kendi kendine bir dönüşüm yaşamazsa.

    şunu da eklemek istiyorum, 3-4 maç sistemi baltalayıp sonra uzaktan jeneriklik golle bütün eleştirilenlere susun çekilmesin. o jeneriklik gol oyunun bir parçası ama ufak bir parçası. burada bahsedilen kerem’in eksikleri ise oyunun her anında ve her maçta yüzleştiğin gerçekler. 25-30 metreden atılan jenerik gol koca galatasaray futbol takımına kafi olmamalı. çok sıkıntılı bir bakış açısı bu. üstelik o jenerik golleri kerem’den daha fazla atacak en az 3 futbolcu var kadromuzda şu an.
App Store'dan indirin Google Play'den alın