• 4
    birçok yazarla hemfikirim ve sert deplasmanlarda maçlara bu orta saha ile çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.
    torreira gibi top kapma canavarı, midtsjö gibi topla mesafe kateden bir dinamo ve oliveira gibi usta bir pasör birbirlerini çok iyi tamamlarlar.
    üç oyuncunun ortak kesişim kümesi ise çalışkanlık. bu üçlü ile üstünlük kuramayacağımız bir orta saha türkiye sınırları içerisinde yok.

    yalnız şöyle bir husus var ki okan hoca bir orta sahanın en ileri uçtaki oyuncuya yakın oynamasını isteyecektir. burada birçok yazardan ayrılarak bu ismin oliveira değil midtsjö olması gerektiğini düşünüyorum.

    oliveira gibi oyuncular topu alıp yüzünü rakip kaleye dönmek isteyen, geriden oyun kuran, derin paslarla bekleri ve kanatları savunma arkasına kaçıran oyuncular. sergio'nun rakip kaleye yakın oynaması, sırtı dönük top alması demek ki bu da birçok top kaybını beraberinde getirir.
    ayrıca kasımpaşa maçında kerem'e yaptığı asist, konya maçında dubois'e yaptığı asistin asisti merkezde çok daha verimli olacağını gösteriyor.

    midtsjö ise çok doğru baskı yapan ve kazandığı toplarda direkt oynayan bir oyuncu. ayrıca oyunun iki yönünü de sürekli gidip gelecek tempolu bir futbolcu.

    en nihayetinde bu üçlü doğru bir üçlüdür. en ileri uçta da mertens oynarsa tadından yenmez. rakibi sindirip, oyunun kontrolünü aldığımız bir maçta mata hamlesiyle de rakibin fişini çekebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın