• 27
    bir takımın gol bulma biçimine göre hayati öneme sahip olabilecek veya göz ardı edilebilecek meziyettir. ancak futbol günümüzde daha çok skor, kupa, maddi başarı üzerinden okunduğu için bitiricilik en iyi takımların bile bazı noktalarda muhtaç olduğu bir özellik oluyor.

    pep guardiola ersen martin, mehmet batdal yahut serdar dursun'dan birini alsaydı, muhtemelen manchester city ile bir şampiyonlar ligi kazanmış olacaktı. bu abartılı örnek bir yana, pozisyonu topla hazırlayan takımlar bana göre bitiriciliğe daha az ihtiyaç duyuyorlar. fazla pozisyona giren, hazırlayan, "topu alan" takımlar bitiriciliğe daha az ihtiyaç duyabiliyorlar çünkü bu "yarım şanslar", maç içerisinde bu tarz takımlara daha fazla geliyor. ancak bazı takımlar topa hükmetmek yerine kapanmak, kontra atak üzerine oyun kurmak zorunda kalıyor yahut bunu tercih ediyor. az sayıda pozisyona girilince, bu pozisyonları bitirmenin, yani bitiriciliğin ehemmiyeti söz konusu oluyor.

    kısacası herkes roberto firmino'yu ister, ancak sıkı bir finalde gözleriniz mario jardel'i veya filippo inzaghi'yi arar. unutulmamalı ki her tercih, bir vazgeçiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın