resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3192
    ronaldo ile aynı yaşlarda, onun kariyerini baştan sonra takip etmiş y kuşağı abilerim bu adamı formsuz görünce yıkıldığına eminim. ronaldo, 30'lu yaşların sonuna doğru yaşayacağımız o çaresizliği simgeliyor. biz de onunla beraber yavaş yavaş çöküyoruz. onun gibi bir makinenin bile zamana yenik düşmesi, ona bunu yapan bize neler yapmaz diyorsun. ronaldo'yu o robotik fiziğiyle bile sahada nefes nefese, top kaptırdığı ve etkisiz kaldığı zamanlarda görünce, son yıllarda örneğin alkolü biraz fazla kaçırdığımda 20'li yaşlardaki gibi ertesi sabah yine içmeye devam edememem ve kamyon çarpmışsa dönmelerim geliyor aklıma. her ne kadar haftada 4-5 gün köpek gibi spor da yapsan, fit de olsan 30'lu yaşlarda zamana ufak ufak yenik düşmeye başlıyorsun. bunu da engelleyemiyorsun. istediğin kadar buz banyosu yap. görünüşün genç kalsa da olmuyor işte.

    ronaldo hala world class bir forvet olmasına rağmen iki sene önceki halinden bile çok uzak. son dönemde yanlış takım tercihi de onu yıprattı. basın da onu sürekli istenmeyen adam ilan ederek zorluyor. 30 gol de atsa yaranamaz. sene başında da ha gitti ha gidecek derken takımdan koptu. bu arada juventus'u ronaldo bitirdi diyenler juventus iki senedir tokat yiyor. bu sene de şampiyon olamayacaklar.

    şuanda sadece avrupa liginde ilk 11'de başlıyor. ligde uzun bir süre 60'larda girecek gibi. rashford 3 maç iyi 10 maç hayalet olan bir tip ama şuanda formayı kaptı. bırakana kadar ronaldo yedek kalacak. messi geçen sene formsuzdu ama bu sene formunu yakaladı. hem psg'de oynaması hem de fransa liginde oynaması bir avantaj. bu sene hem şampiyonlar ligi hem genel gol farkını büyük oranda kapatacaktır ronaldo ile. eğer ronaldo devre arası ya da sene sonunda yine kötü bir transfer yaparsa ve messi'de bu motivasyonla psg'de devam ederse 2-3 sene sonra messi her alanda ronaldo'yu geçmiş olacak. ha bu ronaldo'nun dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğu gerçeğini değiştirmez ama onun karakterindeki bir futbolcu için yıkıcı bir olay olur.

    ronaldo'ya acil hattrick ve son dakika maç kurtardığı gollerden vs lazım. manu maçlarını takip eden biri olarak adamın halini görünce üzülüyorum. egosundan ödün verip bir tık daha alt sınıf bir avrupa takımına gitmeli. orada kariyerinin sonunda yine bol bol gol atar ve emekli olur. dünya kupasında bakalım messi ile ne yapacaklar merak ediyorum. ikisinden biri kupayı alırsa zaten kim daha iyi defteri de kapanmış olur ama sanmıyorum iki takım da alamaz. bu arada chelsea'de ronaldo'yu istemeyen tuchel gitti. takım da kötü gidiyor. takımın sahibi ronaldo'yu yazın istiyordu. ara transferde chelsea'ye giderse şaşırmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın