resim
Olimpiu Vasile Moruţan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 1587
    romanya ligi'nde 33 maçta 8 gol 15 asist yaparak 22 yaşındayken takımını şampiyon yapmış, düşük bir lig olsa da o ligin açık ara asist kralı olmuş, takımının 15 milyon bonservis istediği oyuncuyu uzun pazarlıklarla 3.5-4 milyon seviyelerinde aldığımızda neredeyse tüm taraftarlar sevindi ama hepsinin iç sesi aslında "ne akla hizmet alındı bu adam" diyormuş. bir yıl sonra fark ettik.

    bizden daha düşük liglerdeki, genç ve potansiyelli oyuncuları alıp; hem yararlanıp hem geliştirip daha yüksek fiyatlara bizden daha iyi liglere satmak -isimlerden bağımsız- doğru stratejiydi. danimarka liginden ligimize 350.000 euro'ya girip, ligden 16 milyon euro'ya dışarı çıkan badou ndiaye gibi transferler bu ülkede yabancı transferi konusunda çok doğru model. biz o kadar düşük fiyata badou almayız da 7 milyona nelsson alırız. 8'e değil de belki 20'ye satarız. ama "senden daha düşük ligden parlak oyuncuyu al, senden daha yüksek lige sat" stratejisi açısınan morutan gibi bir yeteneği bu fiyatlara almak makul bir risk olarak görünüyordu. bugün iyi çıkmadı diye geçen sene sevindiğimiz stratejinin yanlış olduğunu söylemek ve elmas-terim ikilisinden hangisine kurulduysak transferleri ona ihale etmek hiç samimi değil. yemişim samimiyeti, doğru da değil. muteber de değil. vasat bir yorum sadece.

    1 yıl geçip başarısız olduktan sonra herkes konunun uzmanı oluyor. şimdi bakınca "fiziği kötüydü" deyip ben demiştim çekene, "romanya ligi bizden sadece düşük değil, çok çok düşük lig" diyerek üstatlığını konuşturanlara, hatta "romen oyuncular bizde çok nadir başarılı oluyor" diye genelleme yapana da söylenecek bir şey yok. ama göz göre göre çöp oyuncuyu alıp getirmişiz gibi davrananları anlamıyorum ve bu tür fikirleri altı boş buluyorum.

    morutan belki kazanç sağlayamadığımız bir risk oldu ama neden alındığı da, istatistikleri de, fiyatı da ortada. dünyaya az önce inmiş gibi hafızasız yorumlarla dün övdüğümüz gençleştirme projesinin mimarlarını bugün kötülemek bir topçu olsa ligde 0 gol 0 asist yapıp afganistan 5. liginde yedek kalırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın