• 57
    sosyal medya, emek vermeden edinilen fikrin yayılmasında oldukça etkili bir araç. özel hayatlarında pek çok farklı sorunla mücadele eden insanların, hobi alanı olarak gördükleri bir oyun ya da ötesinde kendi kimliklerinden bir parça olarak savundukları bir değer hakkında detaylı bilgiye sahip olmalarını beklemek elbette hayalcilik. ancak, emek vermeden edindiği fikri, sayısı yüksek kitlelerle paylaşıp etkileşim almak bana oldukça etik dışı ve tehlikeli geliyor.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...J29tAMYYMrQ&s=19

    --- alıntı ---

    objektif taraftar yaftası yiyebilirim bu entrynin sonunda, ancak ben galatasaraylılığı saha içi başarı arzusu kadar saha dışı dürüstlük kavramıyla da ilişkilendiren bir taraftarım. "nefret" gibi güçlü bir ifadeyle atılmış bu tivitteki iki pozisyon arasındaki fark elin konumundan ibaret. biri omuz hizası üstü, diğeri bel hizası; kural saçma olabilir, ancak yorumu bu şekilde. bu türkiye'de de böyle, italya'da da böyle. bu bilgiyi edinmek inanın çok kolay. kendisine futbol aşığı diyen bir insan, kendi takımının hakkını hakemlere karşı korumak isteyen bir taraftar bu bilgiye oldukça rahat bir şekilde ulaşabilir. ama derdimiz bilgi değil, derdimiz ilgi.

    bu ortamda futbol konuşmak, futbolu ilerletmek, futbola dair güzel çıktılar elde etmek oldukça zor. bunu ve benzeri paylaşımları hangi takım taraftarı yapıyor olursa olsun, oldukça üzülüyorum. garip gelecek ama dert ediyorum bunu. çünkü bunu bir fenerbahçeli yaptığı zaman görüp, bu insanla nasıl aynı futbol ikliminde adil rekabet edebilirsin ki diye üzülüyorum, galatasaraylı yapınca, nasıl aynı değerlerin etrafında omuz omuza zıplayacağız diye üzülüyorum. takımlardan da öte, ülkem adına üzülüyorum çünkü bu durum yalnızca sporda değil, hemen her konuda bu şekilde. cehaletin ve yüksek sesin her şeye baskın geldiği; bilginin ve bilgi sahibinin saygıya değer bulunmadığı bir ortamda, bir gün herkes yaptığı ilk hatasında vasıfsız ve yetersiz olmakla eleştirilebilir, en ağır şekilde.

    klavyesinin harflerini bu kadar hoyrat kullanmayı kendinde hak gören bu kişiler, umarım hayatlarında hiç hata yapmazlar; ya da yaptıklarında kendileri gibi kişiler tarafından eleştirilmezler.

    son olarak; bunu bu tarz entrylerimde hep vurgulamak zorunda kalıyorum:

    ben, türk hakemleri kusursuzdur, siyaset futbola bulaşmamıştır, herkes sütten çıkmış ak kaşıktır demiyorum; sadece eleştirilecek gerçek konuların etrafında ve doğru bilginin ışığında hareket etmeliyiz diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın