resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 799
    türkiye liginin ilk 7 haftası itibariyle 6 maça çıktı 0 gol, 0 asistle oynuyor. peki genel performansı nasıl? kesinlikle iyi! durun bir dakika, bu işte bir gariplik var. napoli tarihinin en golcü futbolcusu driens mertens'in 6 maçta direkt skor katkısı yok fakat biz yine de kendisini övüyoruz. neden? çünkü yaşına ve ismine göre koşuyor, mücadele ediyor, top kazanıyor, hızlı düşünüyor ve tempoyu yukarı çekiyor. yani elinden geleni yapıyor ama, bütün kariyerinde yaptığı en iyi şey olan gol atmak ve asist yapmaktan uzak kalmış. e bakıyoruz 6 numara mı oynuyor bu adam, hayır! 8 numara mı oynuyor, o da hayır! en uçtakı santraforun hemen arkasında konumlanıyor, ancak gol bölgesinde etkili olamıyor...

    şimdi biraz geriye saralım, mertens napoli'de nasıl goller atmış bakalım: https://youtu.be/NybTm86PEuY

    görüleceği üzere ceza sahasına topsuz girmiş, pası almış net vuruşlarla skor yapmış, ayak içini iyi kullanmış, ceza sahası yakınında rakibini geçmiş vurmuş gol olmuş, penaltılar, serbest vuruşlardan da epey atmış. yani nereye gideceğini, kendisini boşa çıkarmayı biliyor ve takım arkadaşları da mertens'in bitirici bir oyuncu olduğunu bildiği için kendisine doğru yerde topu çıkarıyor.

    şimdi şöyle bir düşünelim galatasaray'da kaç defa etkili vurabileceği yerlerde topla buluştu? kaç defa içeri girdiğinde kendisine yönelik hazırlanmış bir set oyunu görebildik? çok sınırlı, hatta handiyse hiç yok. buna sebep olarak oyuncuların birbirini tam olarak tanınmaması ve tamamlamamasından bahsedebiliriz. mertens'in çok fazla geriye koştuğu için yorulduğunu ve üçüncü bölgede yeterince enerjisi kalmadığını söyleyebiliriz. kendisine özel olarak hazırlanmış bir set oyunu olmadığını vurgulayabiliriz. bütün bu maddelerde galatasaray'ın daha iyi yapabileceği şeyler olduğu açık. yani burada driens mertens'in tek başına değiştirmesi gereken şeylerden öte, takım olarak, saha yerleşimi olarak ve taktiksel derinlik olarak gelişmesi gereken bir galatasaray olduğunu da görüyoruz.

    kazanan ve şampiyonluk için güçlü bir konumda olan bir galatasaray var. ancak, mertens gibi, mata gibi özel oyunculardan da skor katkısı alması durumunda çok daha rahat sezon finaline gidebilecek bir kadro kalitesine sahip olduğumuz düşünülürse, detayları daha iyi işlemesi gereken bir galatasaray olduğu da açık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın