resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 793
    kendisinin forvet oyuncusu olarak oynaması durumunda gerçekleşecek iki senaryo var:

    1- yanında icardi - gomis - haris üçlüsünden birisi ile oynaması demek çift forvet olmamız demek. çift forvet olmamız demek kendisinin orta saha çizgisi çevresinde hatta bazen daha gerisinde yaptığı müdahalelere uzak kalması ve yetişememesi demek. doğal olarak orta sahada bir eksik olmamız demek, bu da rakibin daha kolay gelmesi demek.

    2- tek başına forvet oynaması demek merkezde yerine başka birisinin oynaması demek, bu durumda da geçen seneki gibi 4-3-3’e dönmemiz gerek ve kanatlarımız yeterince yaratıcı olmadığı için hücum anlamında zorlanmamız ve o kısır futbola benzer bir görüntü vermemiz demek.

    10 numara pozisyonunun önemi budur zaten. hele ki “gizli forvet” olarak konumlandırabileceğimiz mertens gibi bir oyuncunun olması demek hücumda çift forvete yakın, savunmada merkezde +1 oyuncu demek.

    günümüzde 10 numaralar kalmamış olabilir ancak kanatlardan yeterli yaratıcılığı alamayan bizim gibi takımlarda “ofansif orta saha merkez” oyuncusunun önemi ciddi anlamda çok büyüktür.

    ha derseniz ki mertens forvete kaysın yerine yusuf 10 numara oynasın, değerlendirilebilir ancak bence bu da (şimdilik) yetersiz kalacaktır. mertens’in önüne performansı ciddi toparlayan bir icardi geldiğinde 10 numaradaki yeri hakkında farklı konuşmalar olacaktır.

    bu arada çift santrfor mu kaldı ya? efsane milan kadrosuyla bitti o işler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın