resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Avusturya
  • 414
    mevcut kuralda yerli statüsünde oynayamayacak oyuncudur. kural da dün konmadı, 7 senedir yürürlükte olan kural. bunun üzerinden polemik yapılması, ayrıcalık istenmesi hiç yakışmıyor bize. 7 senedir yürürlükte olan kurala göre bir oyuncunun ligimizde yerli oyuncu statüsünde sayılması için türk kökenli olması hatta tc vatandaşlığının olması bile yetmiyor. oyuncu türkiye a milli futbol takımında oynayabilecek nitelikte olmalı. 7 senedir uygulanan kural bu. 7 senedir transferler bu kurala göre yapılırken takımlar sahaya bu kural uyarınca çıkıyor.

    peki bu kural değişmeli mi? öncelikle şunu söyleyeyim eğer ligde bir yerli oyuncu kuralı uygulanacaksa kıstas bence de bu olmalı. ama şöyle de bir durum var ki bu kural yabacı oyuncu sayısı sınırsız yapıldığında yürürlüğe girdi ve sınır konulduğunda da öylece kaldı. gayet tabi değiştirilebilir ancak bugün değişirse kuralın yusuf için değiştirildiği algısı oturur. benim galatasaraylı bir taraftar olarak açık konuşayım içime sinen bir durum olmaz bu. sadece yusuf demir yerli statüsünde oynarsa zaten rezil bir şey olur.

    velhasıl oyuncu mevcut yönetmeliğe göre yerli statüsünde oynayamaz. şu noktada kural değişirse de çok doğru olmaz kanısındayım. tüm kulüplerin talebiyle yabancı sayısı tekrardan degerlendirilirse ayrı mesele tabi. peki yabancı kuralı değişmeli mi diye sorarsanız da sabaha kadar tartışılabilecek bir konu bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın