• 5
    şampiyonlar ligi'nin erken saatli maçına milan inanılmaz baskılı başladı. karşısında galatasaray hariç herhangi bir türk takımı olsa ilk iki dakikalık baskıda golü yerdi. galatasaray hariç, çünkü milan iyi tanır cimbom'u. ümit davala'nın penaltısı, hasan şaş'ın kafası, gheorghe hagi'nin topa son anda dokunarak yaptığı aşırtması gibi unutamayacak anılar var. ancak dinamo zagreb golü yemedi, hatta baskıyı da kırdı. milan yine arada yoklamaya devam etti. dakika 5 iken sandro tonali'nın kafa vuruşundan ve dakika 9 iken olivier giroud'nun şutundan gol çıkmadı. ilk 10 dakikanın ardından oyun hırvat temsilcisinin istediği gibi gitti.

    zagreb temsilcisinin oyun planı iyi. rakibi 5-4-1 ve 4-5-1 karışımı bir diziliş ile karşılıyorlar. sadegh moharrami bazen sağ kanat oyuncusu gibi, bazen de sağ bek gibi konumlanıyor. moharrami beke kaydığında stefan ristovski stoper gibi davranıyor. hücumda ise moharrami ve ristovski direkt sağ koridorda arka arkaya geçiyor. orsic bazen forveti ikiliyor ama genelde sol kanatta kalıyor. orsic sol kanatta olduğundan takımın diğer hücum silahı luka ivanusec hemen sağ kanada yaklaşıyor. ayrıca hücuma soldan desteği robert ljubicic, orta sahadan ise arijan ademi atıyor. savunmadan uzun vuracaklarken de bruno petkovic'in kanatlara doğru inip orsic'in ortaya geçerek kontra araması iyi fikir.

    zagreb'in kalabalık savunmasını milan savunma arkasına havadan atılan uzun toplarla ve orta açarak açmaya çalıştı ilk 10 dakikadan sonra ama başarılı olamadı. hatta moharremi ile pozisyon da buldu zagreb. bu planın başarısız olduğunu anlayan milan bu sefer leao'yu giroud'nun yanına çekerek yerden derin toplar atmaya başladı ve bu topların birinde rafael leao'ya ilk yarının son dakikasında penaltı yaptı. giroud penaltı atışında golü buldu ve ilk yarı milan üstünlüğü ile bitti.

    ikinci yarıya da golle başladı milan. leao önüne attığı topta inanılmaz hızlandı ve iyi ortaladı, alexis saelemaekers de iyi bitirdi. maç tam koptu derken petkovic inanılmaz bir asist yaptı ve orsic'in golü ile durum 2-1 oldu. bu golden sonra maç inanılmaz durdu. sahada futbol yoktu dense yeri. yüksek ihtimal zagreb gol yemeden son dakikalara girip o dakikalarda baskı kurmak istedi ama tommaso pobega bitime 13 dakika kala fişi çekti. zaten bu golden sonra maç bitse de gitsek havasına girdi. bitti ve gittiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın