resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 1528
    2-3 sezondur ismi fazlasıyla gündemde olduğu için olsa gerek, 24 yaşında olduğu göz ardı edilen futbolcumuzdur.

    galatasaray'da geçirdiği ilk tam sezonda, ülkenin en başarılı takımının orta saha yükü, henüz 23 yaşını doldurmamışken kendisine verilmiştir. söz konusu sezonda mevki partneri ise yine o zamana kadar büyük takım tecrübesini geçtim, lig tecrübesi bile sınırlı sayılabilecek taylan olmuştur. bu ikili, yaratıcılık ve fizik anlamında büyük eksikleri olan hücuma dönük orta saha oyuncuları ile birlikte (cicaldau, koşmaya mecali olmayan feg, futbolu bırakan arda, bizden sonraki durağı italya ikinci ligi olan morutan..) koca sezon hem avrupa hem de lig maçlarında ellerinden geleni yapmış; ancak bu rol onlara bir iki beden büyük gelmiştir.

    bahsettiğim durumu hepimiz biliyoruz, gözlemledik. şu anda berkan, galatasaray'da olması gereken rolüyle yeni bir sezona başladı. berkan torreria'nın ikamesi olamaz; ancak yedeği olabilir. berkan sergio'nun ikamesi hiçbir zaman olamaz; ancak onun dinlenmesi gereken zamanlarda sahaya girip son 20-30 dakika orta sahaya dinamizm katabilir.

    berkan, oyuncu özellikleri içerisinde presin en öne çıktığı, topun çabuk kazanılmasında bir rol oyuncusu olabilecek kabiliyette bir futbolcu. berkan'ı sıfır yaratıcı bir kadroda bu forma da senin deyip galatasaray orta sahasını toparlaması için sahaya sürerseniz, oyun kurulumu sırasında top dağıtımı görevi verirseniz, berkan her maç küfür yemeye devam eder. bu, oyuncudan ziyade oyuncunun yeterliliklerine göre kadro oluşturamayan karar vericilerin suçudur. berkan'a, sadece dinamizm ve ön alan presi rolü vererek takımı da buna göre sahaya dizerseniz, berkan size beklediklerinizi verir.

    bu oyuncu sol ayaklı diye sol stoper de oynayamaz. sol bekte de idare eder sadece. stoper mevkisi pozisyon alma alışkanlığının en önemli olduğu mevkidir futbolda. bir hatanın sonu gol olur çünkü. berkan orta sahada bile pozisyon alma kabiliyetiyle değil, yüksek yoğunluklu pres gücüyle ön plana çıkan bir oyuncu. gedson fernandes'in stoperde denendiği maçın hatıraları bu kadar tazeyken "berkan stoper olarak denenebilir" diye düşünmek futbolu sadece topun kaleye atılmaya çalışıldığı bir oyun olarak gören insanların dile getirebileceği seviyede bir düşünce olsa gerek.

    berkan, 24 yaşında, gencecik, en az hamza kadar kıymetli ve hamza ile rolleri tamamen farklı, sezon içinde ihtiyaç duyacağımız oyuncularımızdan biri. bu takımın tamamlayıcı parçalarından biri. geçen sezon, kendisiyle değil, kendisine o rolleri verenlerle ilgili yaptığı hatalardan dolayı üzerine gitmeyi bırakıp, yapabilecekleri kadarını izlemeye ve onları da zaman içinde ne kadar iyi yapabildiğine şahit olmaya devam ederiz umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın