resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3796
    kötü oynadığı zaman herkes eleştirirken ben bekledim. sezon başıdır, kendini toparlayacaktır diye. ancak şu an herkes överken eleştirmek istiyorum müsaadenizle.

    kerem potansiyeli büyük bir oyuncu, aynı zamanda bu takımın geleceğidir. ancak her maçtan sonra birinin maç özetiyle beraber karşısına geçip tek tek yaptığı yanlışları anlatması gerekiyor. öncelikle (herkesin katılacağı üzere) tek dokunuş paslar ve oyun görüşü üzerine çok çalışması gerekiyor. kerem topu ayağına aldığı zaman ne yapacağına karar veriyor ve etrafında olup biten umurunda olmuyor. bir kere kararını vermiş. o çalım atılacak veya o şut çekilecek. kolay kolay fikir değiştirmiyor. bu sebeptendir ki boştaki arkadaşlarını göremiyor. aklında yapacağı iş var sadece.

    sezon başında avrupa kulüplerinden büyük teklifler gelmemesinin sebebi olarak; büyük takım scoutlarının, kerem'in karar verme yetisinin eksik olduğuna karar vermeleri olduğu söylenmişti. çok doğru. güzel hareketin sonu kötü bitince bir anlamı olmuyor maalesef.

    özet olarak kerem'in dribling, çalım ve şut özellikleri ortalamanın üstünde. ancak oyun görüşü vasatın altında. bu yönünü geliştirirse 5 büyük ligin baş altı takımlarının tamamında, hatta biraz daha çalışırsa baş takımlarında bile çok rahat oynayabilir. asistin de bir skor katkısı olduğunu unutmaması gerekiyor.

    kerem'in buraları okuduğunu biliyorum. o yüzden kırmadan, yapıcı eleştirilerle onun gelişmesinde bizim de payımızın olacağını düşünüyorum.

    (bkz: 11 eylül 2022 kasımpaşa galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın