resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 458
    tanju çolak'ın, metin tekin'in, oktay derelioğlu'nun bilekleri hakan şükür'e göre daha hassas, şutları daha etkili, oynadıkları futbol görsel olarak daha tatmin edici olabilir.

    ama şöyle de bir olay var ki; 80'lerin sonunda başlayan ve 2000-2002 yıllarında zirveye varan türk futbolunun yükselme dönemindeki temel taşlarından futbolcu bazında en önemlilerinden biri, hatta en önemlisi hakan şükür'dür. ki hakan'ın en faal yıllarını yaşadığı bu dönemde 92 avrupa kupası elemelerinde rezil olan a milli takım, 96 avrupa kupasına 5. torbadan girdiği ön elemelerden sonra gitmiş, 2000 yılındaki avrupa kupasında çeyrek final, 2002 dünya kupasında yarı final oynamıştır. kulüpler bazında ise yine hakan şükür'ün en önemli oyuncularından biri olduğu galatasaray, 1992-93 sezonunda manchester united'ı eleyerek avrupa'da ilk sekize girmiş, fatih terim döneminde şampiyonlar ligi gruplarında yavaş yavaş puan almaya başlamakla gelişen sürecin sonunda, uefa kupasına uzanmıştır.

    bunların tamamını hakan şükür'e bağlamak tabi ki olası değil, en tepede teknik kadro ve zihniyet değişimi var, jupp derwall, sepp piontek, kalli, fatih terim, mustafa denizli var. ama bu sürecin oyuncular bazındaki en büyük yıldızı da şüphesiz hakan şükür'dür.

    hakan şükür'ün bazı rekorları;

    milli takımlar bazında en çok gol atan futbolcu
    kulüp takımları bazında avrupa'da en çok gol atan futbolcu
    türkiye 1. futbol ligi-süper lig'de en çok gol atan futbolcu
App Store'dan indirin Google Play'den alın