resim
Juan Manuel Mata García
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:36
Boy:1.70
Uyruk:İspanya
  • 351
    son dakikaya kadar kimsenin haberi olmadan alınan ve ilginç bir şekilde beklentilerin düşük olduğu dünya çapında tanınan oyun kurucu orta saha/kanat futbolcusu.

    bazı kişiler yaşından ve son yıllarda çok fazla oynamamasından dolayı gelmesin, faydalı olmaz gibi endişe içeren negatif yargılarda bulunuyor fakat, elit seviyeye çıkmış oyuncular için şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım ki eğer belli bir süre düşüş moduna girmezlerse türkiye'ye getirmeniz mümkün değil. türkiye'ye gelen bütün star oyuncular için geçerli bu durum.

    birkaç örnek: 28 yaşında geldi büyük başarı dediğimiz sneijder inter'de oynamıyordu son aylarda, gitmesi isteniyordu ondan alabildik. drogba zirve döneminde değil, çin'de jogging yaparken geldi türkiye'ye. hagi bile belli bir düşüş noktasında gelip adeta yeniden doğmuştu. diğer takımların getirdiği dünya çapında oyuncuların tamamı böyle geldi.

    ezcümle hem star olacak, hem sürekli en üst seviyede aralıksız oynayacak, hem de türkiye'ye gelecek böyle bir gerçeklik yok arkadaşlar.

    juan mata'nın en iyi dönemlerini çoğu futbol sever izlemiştir. ispanya milli takımı ile dünya kupası, avrupa kupası kazanmış, chelsea ile şampiyonlar ligi kazanmış winner özellikleri olan bir karakter her şeyden önce. ve futbola bakış açısını şöyle ifade ediyor:

    --- alıntı ---
    for me good football is not about how many skills you show or how many players you beat. ıt's about making the right decision every time you have the ball. ı see players that make 100% right decisions – ıniesta and xavi – but there are also good english examples. scholes, lampard and gerrard made many more right decisions than wrong decisions. you see so many players with physical qualities. they are quick and strong but they don't make the right decisions. so for me the most important thing is to do what the game asks from you in the moment. you naturally know what is right which is why, even though you have to think about defensive duties and structure, once you're on the pitch you have to be free in your mind."
    juan mata
    --- alıntı ---

    sahada bu söylediklerine uygun davranan bir oyuncu mata. bunları yapabilmesi için harika bir tekniği, oyun görüşü ve karar mekanizması var. bunların da haricinde sol ayağını raket gibi kullanabiliyor ve harika kapatma golleri atabiliyor. kariyerinde çok fazla frikik golü var.

    juan mata galatasaray'a ne verecek? ilk olarak bence büyük maçlarda müthiş bir soğukkanlılık ve topa doğru kullanma avantajı katacak. şu an galatasaray kadrosundaki en iyi pasör net bir şekilde mata'dır diyebiliriz. 90 dakika oynamasını beklemiyorum fakat, 60 dakika veya son 40-30 dakika oyuna girip maçın temposunu ayarlaması ve galatasaray'ın topa sahip olması gereken zamanlarda bunu yapması, ayrıca atacağı kilit paslar ve şutlarla skora etki etmesi açısından bence beklentilerin çok üzerinde verim alınacak bir transfer olacak.

    galatasaray aynı transfer döneminde torreira, icardi, mertens gibi birkaç star oyuncu aldığı için belki araya kaynadı fakat, mata seviyesinde bir oyuncuyu transfer döneminde başka hiçbir takım getirmedi.

    benim izlerken keyif aldığım ve futbolu güzelleştiren bir oyuncu olduğu için transferine ayrıca sevindim. umarım bir an önce fit duruma gelir ve takıma katkı sağlamaya başlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın